Kundservice

Dina synpunkter och idéer är väldigt viktiga för oss. 
Hör av dig om du vill fråga eller säga oss något.

Ring oss på 0370–838 50 (växel) eller 0370–838 64 (kundservice)
Öppet vardagar 08.00–16.00

Mejla kundservice
Vi försöker svara inom 24 timmar.

BabyBjörn AB
Kulltorpsvägen 49
Lanna 330 10 Bredaryd

Skicka
Stäng

Frågor och svar

Här hittar du de vanligast förekommande frågorna om våra produkter. Välj produktkategori eller sök fritt.

Sök fritt

GENERELLT OM BABYBJÖRN BÄRSELAR

9 artiklar

När kan man börja använda BABYBJÖRN Bärselar?

Bärsele One/One Air och Bärsele We/We Air kan du använda från nyfödd (minst 3,5 kg och 53 cm) upp till ca 3 år (max. 15 kg och 100 cm). 

Bärsele Original kan du använda från nyfödd (minst 3,5 kg och 53 cm) upp till 11 kg. 

Bärsele Miracle kan du använda från nyfödd (minst 3,5 kg och 53 cm) upp till ca 15 månader (max. 12 kg).

När kan jag börja bära mitt barn utåtvänt i bärselen?

Efter råd från de barnläkare vi samarbetar med rekommenderar vi att ditt barn bärs inåtvänt i bärselen fram till ungefär fem månaders ålder. Före denna ålder är inte nackmuskulaturen, ryggraden och höfterna tillräckligt utvecklade hos barnet. 

Hur länge kan mitt barn bäras i bärselen åt gången?

Du kan bära ditt barn i bärselen så länge han/hon är nöjd. Små barn bör dock inte vara stilla i samma ställning under längre perioder. Vi rekommenderar därför att du alltid är uppmärksam på din babys signaler och varierar mellan bärsele och t.ex. babysitter, barnvagn och barnsäng/vagga. 

Är textilierna i bärselen säkra, kan mitt barn t.ex. suga på bärselen?

Ja. Alla textilier i våra bärselar är testade och certifierade enligt Öko-Tex Standard 100 klass 1, den klass som gäller baby och har högst krav. Öko-Tex märkningen betyder att textilierna är fria från hälsofarliga och allergiframkallande ämnen.

Många barn suger och dreglar på bärselen när de bärs utåtvända. För att inte behöva tvätta bärselen alltför ofta kan du med fördel använda BABYBJÖRN Haklapp till Bärsele eller BABYBJÖRN Haklapp till Bärsele One och BABYBJÖRN Bitskydd till Bärsele. Även dessa är givetvis certifierade enligt Öko-Tex Standard 100 Klass 1.

Vad är det för skötselråd till BABYBJÖRN Bärselar?

Du kan tvätta alla våra bärselar i maskin i 40 grader. Tvätta separat, gärna i tvättpåse, och använd skonsamt tvättmedel utan blekmedel. Torktumla inte. Våra produkter i nättyg torkar väldigt snabbt tack vare det tunna och luftiga materialet. Om du har en bärsele i nättyg, stryk den inte.

Mitt barn har kolik, kan jag bära henne eller honom i BABYBJÖRN Bärselar?

Ja, vid tillfälliga problem med magen kan det hjälpa att bära barnet i en bärsele där barnet är i en upprätt ställning. Det kan också vara lugnande för din baby att bli buren och känna tryggheten och närheten till mamma eller pappa.  

Kan mitt barn sova i bärselen?

Javisst kan ditt barn sova i våra bärselar. I bärselen får ditt barn närhet och värme vilket gör att han eller hon somnar tryggt. Våra bärselar ger ett bra stöd för barnets rygg och nacke och du kan därför bära ditt sovande barn så länge han/hon är nöjd. Små barn bör dock inte vara stilla i samma ställning under längre perioder. Vi rekommenderar därför att du alltid är uppmärksam på din babys signaler och varierar mellan bärsele och t.ex. babysitter, barnvagn och barnsäng.

Är barnets position gällande höfter, ben och rygg anatomiskt korrekt i BABYBJÖRN Bärselar?

Ja, barnets höfter, ben och ryggrad är i samma position som när du håller ditt barn i din famn. Enligt barnläkare är en upprätt position som ger fria andningsvägar, fri rörlighet för ben och armar samt ett bra stöd för nacke och huvud den optimala positionen för en nyfödd. Våra bärselar motsvarar alla dessa viktiga ortopediska krav för små barn. Läs mer vad barnläkare säger om våra bärselar. 

Till vilken storlek på bäraren passar en BABYBJÖRN Bärsele?

Våra bärselar är utformade att vara flexibla för att passa dig som bärare från storlek S till storlek XL. Vårt råd är att via en återförsäljare prova bärselen för att se vilken modell som passar dig bäst. 

BÄRSELAR I NÄTTYG

5 artiklar

Vad är det för speciellt med bärselarna i nättyg?

Det som skiljer bärselarna åt är materialet och dess egenskaper. Bärsele We Air/One Air består av ett luftigt nättyg som släpper igenom värme och fukt. Det mjuka nättyget har flera omtyckta egenskaper: det är svalkande, snabbtorkande, slitstarkt, färgbeständigt och har en stadga som ger det viktiga stödet åt ditt barns höfter, rygg, nacke och huvud. 

Varför ska jag välja Bärsele We Air/One Air i nättyg?

Små barn har ännu inte förmågan att helt reglera kroppstemperaturen, de blir lätt varma. Om du bor eller ska tillbringa mycket tid i varmt klimat är nättyg att rekommendera då det släpper igenom värme och fukt. Nättyg är också bra inomhus för att hålla en bra kroppstemperatur på barnet. Med en bärsele i ett mjukt, barnvänligt nättyg som andas är det lättare att hålla rätt temperatur och samtidigt njuta av närheten till varandra.

Ger Bärsele We Air/One Air lika bra stöd som bärselarna i andra material?

Ja, ditt barn får samma viktiga stöd för höfter, rygg, nacke och huvud i alla våra bärselar. Nättyget är mjukt och luftigt, men oerhört slitstarkt och har den nödvändiga stadgan. 

Är det någon skillnad för bäraren att använda Bärsele We Air/One Air?

Ja, Bärsele We Air/One Air är en svalare variant både för barnet och bäraren. Dessutom torkar bärselar snabbt efter tvätt. Bärkomforten är densamma.

Vad är det för skötselråd till bärselarna i nättyg?

Du kan tvätta alla våra bärselar i maskin i 40 grader. Tvätta separat, gärna i tvättpåse, och använd skonsamt tvättmedel utan blekmedel. Torktumla inte. Våra produkter i nättyg torkar väldigt snabbt tack vare det luftiga materialet. Om du har en Bärsele We Air/One Air i nättyg, stryk den inte.

BÄRSELE ORIGINAL

9 artiklar

När kan jag börja använda Bärsele Original?

Du kan använda bärselen från att barnet är nyfött så länge ditt barn väger minst 3,5 kg. När ditt barn väger mellan 3,5 och 4,5 kg ska benslejfarna alltid användas. 

Hur justerar jag huvudstödet på Bärsele Original?

Alla BABYBJÖRN Bärselar har ett huvudstöd som bör användas tills barnets nackmuskulatur är stark nog att hålla upp huvudet. Huvudstödet justerar du genom att dra åt eller släppa efter på de korta sidobanden på bärselens övre del. Kontrollera att ditt barn har utrymme runt huvudet för att hålla andningsvägarna fria.

Vad ska jag tänka på när jag ställer in Bärsele Original?

För bästa komfort för både barn och bärare finns det några tumregler att följa:

1. Börja med att ställa in bärselen efter barnets längd. Se storleksanvisningarna på bärselens insida och justera med hjälp av det steglösa dubbelspännet.

2. Sätt på dig västen och knäpp ihop den med bärselens framdel genom att låsa dubbelspännet. Det är ordentligt låst när du hör ett separat klick för vänster och höger sida av dubbelspännet.

3. Tänk på att du kan välja hur högt upp du bär ditt barn beroende på hur högt du placerar dubbelspännet. Du ska bära ditt barn så högt att du kan pussa på barnets huvud.

4. Justera bärselens axelband efter din kroppsstorlek. Bärselens ryggkors ska vara i höjd med nedre delen av dina skulderblad för maximal bärkomfort. 

När ska jag använda benslejfarna?

Benslejfarna är till för att minska benhålens storlek för ett mindre barn. I Bärsele Original ska benslejfarna användas när ditt barn väger mellan 3,5 och 4,5 kg. Det kan även variera lite beroende på hur mycket kläder barnet har på sig. Se alltid till att benslejfarna inte sitter för hårt runt benen.

Hur justerar jag min Bärsele Original för att passa mitt växande barn?

Alla BABYBJÖRN bärselar går att justera steglöst allteftersom barnet växer. På insidan av den nedre delen av bärselens framdel finns en storleksjustering. Med hjälp av dubbelspännet ställer du in bärselen efter ditt barns längd.

Vad är det för material i Bärsele Original?

Bärsele Original finns i två tygkollektioner: bomull och nättyg.

Tyget i Bomullskollektionen består av 100 % bomull.

Tyget i Nättygskollektionen består av 100 % polyester. Det är ett luftigt nättyg som andas och leder bort värme och fukt från dig och din baby. Tyget är speciellt framtaget för BABYBJÖRN.

Alla tyger i den här produkten är snälla mot barnets hud och helt ofarliga att smaka eller suga på. De är godkända för babyprodukter enligt Öko-Tex® Standard 100, klass I. Det betyder att de inte innehåller hälsofarliga och allergiframkallande ämnen. Det tycker vi är viktigt!

Kan jag amma i min Bärsele Original?

Ja, det är möjligt. Utan att knäppa upp några spännen, låt det ena axelbandet glida ner från axeln. Eventuellt kan du behöva lösgöra banden något för att kunna luta ditt barn åt sidan. Vi rekommenderar att du alltid sitter ner medan du ammar i bärselen.

Jag har en bärsele som heter Bärsele Air men hittar den inte längre i ert sortiment. Säljs den inte längre?

Jodå, men Bärsele Air har bytt namn och heter numera Bärsele Original, Mesh.

BÄRSELE MIRACLE

5 artiklar

När kan jag börja använda Bärsele Miracle?

Bärsele Miracle går utmärkt att använda från nyfödd så länge ditt barn väger minst 3,5 kg. Bärsele Miracle är utvecklad tillsammans med barnläkare för att säkerställa att det nyfödda barnet får bästa tänkbara stöd för hela kroppen. 

Vad ska jag tänka på när jag ställer in Bärsele Miracle?

För bästa komfort för både barn och bärare:

1. Börja med att ställa in bärselen efter barnets storlek (längd). Se storleksanvisningarna på bärselens insida för rätt inställning.

2. Sätt på dig västen och knäpp ihop den med bärselens framdel genom att låsa dubbelspännet. Det är ordentligt låst när du hör ett separat klick för vänster och höger justeringssnäppe.  


3. Tänk på att du kan välja hur högt upp du bär ditt barn genom hur högt upp du placerar avlastningsbältet. Små barn blir ofta burna högre upp än de som är lite äldre, men se till ditt barns behov och vad du själv tycker är bekvämast.

 

Hur justerar jag min Bärsele Miracle för att passa mitt växande barn?

Bärsele Miracle justeras enkelt alltefter ditt barn växer. På insidan av bärselens framdel finns justeringsanvisningar och ett justeringsspänne. Justera spännet efter ditt barns längd. Längdinställningen är ungefärlig. Håll spännet plant. Du kan behöva ta i lite då det av säkerhetsskäl ska gå trögt att flytta på spännet.

 

Kan jag bära mitt barn framåtvänt i BABYBJÖRN Bärsele Miracle?

Ja, från fem månaders ålder går det utmärkt att fälla ned huvudstödet och bära ditt barn framåtvänt i Bärsele Miracle. Före denna ålder är inte nackmuskulaturen, ryggraden och höfterna tillräckligt utvecklade hos barnet och du ska därför bära barnet inåt, vänt mot dig. 

När ska jag använda benslejfarna?

Benslejfarna är till för att minska benhålens storlek för ett mindre barn. I Bärsele Miracle ska benslejfarna användas när ditt barn väger mellan 3,5 och 4,5 kg. Det kan även variera lite beroende på hur mycket kläder barnet har på sig. Se alltid till att benslejfarna inte sitter för hårt runt benen.

BÄRSELE ONE

13 artiklar

Vad är det för skillnad mellan Bärsele One och andra BABYBJÖRN Bärselar?

BABYBJÖRN Bärsele One har sammanlagt fyra bärpositioner. Det finns tre lägen för att bära på magen och dessutom möjlighet att bära på ryggen. Du kan använda Bärsele One från det att ditt barn är nyfött och upp till cirka 3 år. Läs mer om Bärsele One. 

Vad är det för skillnad mellan Bärsele We och Bärsele One?

Det är enkelt och går snabbt att lära sig använda BABYBJÖRN Bärsele We. Den har få spännen och justeringar och du bär alltid ditt barn inåtvänt. Bärsele One är multifunktionell och erbjuder många variationsmöjligheter när du bär. I den kan du bära ditt barn både inåtvänt och utåtvänt.

Hur tar jag på mig Bärsele One?

Bärselen levereras i det övre höjdläget som är för nyfödda barn. Om ditt barn är längre än 62 cm ska du ändra till det nedre höjdläget för baby.

1. Ta på dig bärselen som en tröja över huvudet.

2. Placera ryggoket nedanför skulderbladen och knäpp därefter midjebältet i ryggen.

3. Lossa på axelbanden och knäpp upp huvudstödet på båda sidor samt säkerhetsspännet på en sida. 

4. Sätt i ditt barn i bärselen. När hon eller han är på plats och du har låst säkerhetsspännet, knäppt huvudstödet och eventuellt benslejfarna kan du justera axelband och midjebälte (så att det blir bekvämt för dig och ditt barn).

När kan jag börja bära mitt barn utåtvänt i Bärsele One?

Vi rekommenderar att du bär ditt barn inåtvänt åtminstone upp till 5 månaders ålder. Då är barnets nacke, rygg och höfter tillräckligt utvecklade för att du även ska kunna bära utåtvänt. Tänk på att alltid använda normal benställning när barnet bärs utåtvänt.

De flesta barn i den här åldern tycker det är roligt att få möta den spännande världen med ryggen tryggt vilande mot mammas eller pappas bröst. Läs mer om vad barnläkare säger om detta.

När kan jag börja bära mitt barn på ryggen i Bärsele One?

När ditt barn är 12 månader är hon eller han tillräckligt stor för att bli buren på ryggen i Bärsele One.

Hur gör jag för att bära mitt barn på ryggen i en Bärsele One?

Sätt först på dig bärselen på magen som vanligt. Barnet ska vara vänt mot dig och sitta i bred benställning. Lossa på båda axelbanden.

2. Trä ena armen uppåt under axelbandet och den andra armen neråt under nedre delen av axelbandet.
Nu ska axelbandet vara en sluten slinga runt kroppen.

3. Ta tag under ditt barmn och vrid runt henne eller honom till ryggen under din lyfta arm.

4. Sätt tillbaka axelbanden på plats och placera ryggoket där det känns bekvämt.

5. Till sist, dra åt midjebältet och axelbanden.

Hur länge kan jag använda Bärsele One?

Du kan använda Bärsele One från det att ditt barn är nyfött (minst 3,5 kg och 53 cm) och upp till ca 3 års ålder (max. 15 kg eller 100 cm).

 

Hur justerar jag Bärsele One för att passa mitt växande barn?

De första månaderna ska du använda det övre höjdläget för nyfödd. När ditt barn är 62 cm (ungefär 4 månader) byter du enkelt till det lägre höjdläget för baby med blixtlåset.

Huvudstödet bör användas tills barnets nackmuskulatur är stark nog att hålla upp huvudet stadigt.

Hur använder jag benslejfarna på Bärsele One?

Benslejfarna används när din baby väger mellan 3,5 och 4,5 kg - för att minska storleken på benhålen. Sätt fast öglorna, som sitter på västdelen, i de stora knapparna på bärselens framdel. 

 

När använder jag normal och bred benställning?

Ditt nyfödda barn ska alltid bäras inåtvänt med normal benställning. Normal benställning ska också alltid användas när du bär ditt barn utåtvänt. 

För det större barnet som bärs inåtvänt kan du antingen använda normal eller bred benställning. För barn som bärs på ryggen ska alltid bred benställning användas.

Du växlar mellan normal och bred benställning genom att öppna eller stänga blixtlåset på båda sidorna. 

 

Hur tvättar jag min Bärsele One?

Bärselen kan tvättas i maskin i 40 grader. Tvätta separat. Använd gärna ett miljövänligt och skonsamt tvättmedel, utan blekmedel. Torktumla inte bärselen. Använd gärna tvättpåse.

 

Vilka tillbehör finns till Bärsele One?

Det finns en praktisk haklapp som skyddar bärselen och är lätt att tvätta.

Vad skiljer Bärsele One med horisontell söm på framstycket, som började säljas 2015, från den tidigare modellen?

Vi har förbättrat några funktioner på den senare varianten av Bärsele One, den med horisontell söm på framstycket, som började säljas 2015:

1. Dragkedjorna vid barnets ben är nya och kan låsas i sitt läge genom att du fäller in kläppen.

2. Axelbanden har betydligt tjockare vaddering för att ge bäraren förbättrad bärkomfort.

3. Midjebältet är stadigare för att kunna ta mer tyngd och ge ännu bättre avlastning från axlarna.

BÄRSELE WE

13 artiklar

Vad är det för skillnad mellan Bärsele We och andra BABYBJÖRN Bärselar?

Med BABYBJÖRN Bärsele We kan du bära ditt barn på tre sätt. Det finns två lägen för att bära på magen och dessutom möjlighet att bära på ryggen. Du bär alltid ditt barn inåtvänt. Du kan använda Bärsele We från det att ditt barn är nyfött och upp till cirka 3 år. Läs mer om Bärsele We.

Vad är det för skillnad mellan Bärsele We och Bärsele One?

Det är enkelt och går snabbt att lära sig använda BABYBJÖRN Bärsele We. Den har få spännen och justeringar och du bär alltid ditt barn inåtvänt. Bärsele One är multifunktionell och erbjuder många variationsmöjligheter när du bär. I den kan du bära ditt barn både inåtvänt och utåtvänt.

När kan jag börja bära mitt barn i Bärsele We?

Du kan bära ditt barn redan från födseln, förutsatt att han eller hon väger minst 3,5 kg och är 53 cm lång. Alla våra bärselar har utvecklats i nära samarbete med erkända barnläkare. Det rejäla huvud- och nackstödet gör att det nyfödda spädbarnets huvud hålls stabilt, och den ergonomiskt utformade bärselen ger rätt stöd åt det växande barnets höfter och ryggrad.

Varför kan man bara bära barnet vänt inåt i Bärsele We?

Vi vill att vårt sortiment av bärselar ska täcka alla föräldrars behov och önskemål. Bärsele We har tagits fram för föräldrar som bara vill bära sitt barn vänt inåt, antingen på magen eller på ryggen.

Upp till vilken ålder kan jag använda Bärsele We?

Du kan använda Bärsele We från nyfödd (förutsatt att barnet väger minst 3,5 kg) tills han eller hon är runt 3 år och väger högst 15 kg.

Hur justerar jag huvudstödet på Bärsele We?

Du justerar huvudstödet genom att spänna eller lossa de korta huvudstödsremmarna på bärselens övre del, bredvid huvudstödsspännena. Se till så att det finns tillräckligt med utrymme runt barnets huvud för att han eller hon ska få ordentligt med luft.

När ska jag använda benslejfarna när jag bär mitt barn i Bärsele We?

När ditt barn är nyfött och väger mellan 3,5 och 4,5 kg bör du knäppa benslejfarna.

Hur länge åt gången kan jag bära mitt barn i Bärsele We?

I början kan ditt barn behöva lite tid för att vänja sig vid att vara i bärselen, så vi rekommenderar att du börjar med kortare stunder. Små barn bör heller inte vara stilla i samma ställning under längre perioder, så det är viktigt att du alltid är uppmärksam på ditt barns signaler och varierar mellan bärsele och t.ex. babysitter, barnvagn och barnsäng när han eller hon inte längre är nöjd. Alla bärselar från BABYBJÖRN låter ditt barn röra armar och ben fritt, och det gör att de trivs bra i selen.

Kan min bebis sova i Bärsele We?

Ja, det går utmärkt att låta ditt barn sova i BABYBJÖRN Bärsele We. I bärselen får ditt barn värme och närhet tätt intill din kropp och kan lyssna till det lugnande ljudet av dina hjärtslag, precis som i livmodern. Men små barn ska inte vara i samma ställning långa stunder åt gången. Därför rekommenderar vi att du är uppmärksam på ditt barns signaler och växlar mellan bärsele och t.ex. babysitter, barnvagn eller barnsäng.

Är materialet i Bärsele We säkert för mitt barn?

Ja. Alla tyger i den här produkten är snälla mot barnets hud och helt ofarliga att smaka eller suga på. De är godkända för babyprodukter enligt Öko-Tex® Standard 100, klass I. Det betyder att de inte innehåller hälsofarliga och allergiframkallande ämnen. Det tycker vi är viktigt!

Hur tvättar jag min Bärsele We?

Din BABYBJÖRN Bärsele We kan tvättas i maskin vid 40°C. Tvätta bärselen separat och använd ett milt och miljövänligt tvättmedel utan blekmedel. Använd gärna tvättpåse och torktumla inte.

Vilka tillbehör finns till Bärsele We?

BABYBJÖRN Överdrag till Bärsele håller barnet varmt och torrt när det är blött och kallt väder ute. Överdragen med grå sömmar runt öglorna passar både BABYBJÖRN Bärsele We och Bärsele One. 

BABYBJÖRN Bitskydd till Bärsele fästs på huvudstödsbanden. De skyddar och håller bärselen torr när barnet suger på den.

HAKLAPP TILL BÄRSELE

4 artiklar

Passar BABYBJÖRN Haklapp till Bärsele till alla BABYBJÖRN Bärselar?

Haklapp till Bärsele passar till Bärsele Original, Bärsele Active och Bärsele Miracle. Till Bärsele One finns en specialdesignad haklapp.

Vilket material är BABYBJÖRN Haklapp till Bärsele tillverkad av?

BABYBJÖRN Haklapp till Bärsele är tillverkad av 80 % bomull och 20 % polyester.

Alla tyger i den här produkten är snälla mot barnets hud och helt ofarliga att smaka eller suga på. De är godkända för babyprodukter enligt Öko-Tex® Standard 100, klass I. Det betyder att de inte innehåller hälsofarliga och allergiframkallande ämnen. Det tycker vi är viktigt!

Hur tvättar jag BABYBJÖRN Haklapp till Bärsele?

BABYBJÖRN Haklapp till Bärsele tvättas separat i 60 grader. Använd gärna skonsamt tvättmedel utan blekmedel. Torktumla ej.

Hur sätter jag fast BABYBJÖRN Haklapp till Bärsele i bärselen?

Haklappen trär du över huvudstödsspännena på bärselen.

 

ÖVERDRAG TILL BÄRSELE

3 artiklar

Hur tvättar jag BABYBJÖRN Överdrag till Bärsele?

BABYBJÖRN Överdrag till Bärsele tvättas separat i 40 grader. Använd gärna skonsamt tvättmedel utan blekmedel. Torktumla ej.

Vilket material är BABYBJÖRN Överdrag till Bärsele tillverkat av?

BABYBJÖRN Överdrag är tillverkat av 100 % Polyester.

Alla tyger i den här produkten är snälla mot barnets hud och helt ofarliga att smaka eller suga på. De är godkända för babyprodukter enligt Öko-Tex® Standard 100, klass I. Det betyder att de inte innehåller hälsofarliga och allergiframkallande ämnen. Det tycker vi är viktigt!

Passar BABYBJÖRN Överdrag till Bärsele till alla BABYBJÖRN Bärselar?

Ja. Överdraget passar till Bärsele Original, Bärsele Active, Bärsele Miracle och Bärsele One.

BITSKYDD TILL BÄRSELE

5 artiklar

Passar BABYBJÖRN Bitskydd till Bärsele till alla BABYBJÖRN Bärselar?

BABYBJÖRN Bitskydd till Bärsele passar till BABYBJÖRN Bärsele One och Bärsele We. För de övriga bärselarna som har en annan design finns det haklappar att välja istället.

Hur sätter jag fast BABYBJÖRN Bitskydd till Bärsele på bärselen?

Det är enkelt att sätta på bitskydden. Knäpp upp huvudstödet på bärselen och trä bitskydden över remmarna.

 

Bitskydd till Bärsele

Hur tvättar jag BABYBJÖRN Bitskydd till Bärsele?

Bitskydden tvättas enkelt i maskin, 60 grader. Använd gärna ett skonsamt och miljövänligt tvättmedel utan blekmedel. Torktumla ej.

Vilket material är BABYBJÖRN Bitskydd till Bärsele tillverkat av?

Bitskydd till Bärsele är tillverkat av 80 % bomull och 20 % polyester. I mitten finns ett membran som gör materialet vattentätt samtidigt som det andas. Membranet är gjort av 100 % PU.

Alla tyger i den här produkten är snälla mot barnets hud och helt ofarliga att smaka eller suga på. De är godkända enligt Öko-Tex Standard 100, klass 1 för babyprodukter. Det betyder att de inte innehåller hälsofarliga och allergiframkallande ämnen. 

Vad är det för skillnad mellan BABYBJÖRN Bitskydd till Bärsele och BABYBJÖRN Haklapp till Bärsele?

Bitskydd till Bärsele håller bärselen ren och fräsch längre när ditt barn suger och biter på banden till huvudstödet. De är praktiska att använda när du bär ditt barn vänt mot dig på magen, och när du bär på ryggen.

Haklapp till Bärsele kan du använda när du bär ditt barn framåtvänt. Haklappen skyddar då den övre delen av bärselen från saliv och dregel så att du slipper tvätta bärselen lika ofta.

Babysitter Balance Soft

11 artiklar

När kan jag börja använda Babysitter Balance Soft till mitt barn?

Babysitter Balance Soft kan användas från det att ditt barn är nyfött (3,5 kg) tills barnet väger 13 kg (cirka 2 år). Fram till att barnet kan sitta själv ska babysidan användas och då alltid med byxselen knäppt. När barnet kan gå själv används stolsidan som en barnstol till ditt barn.

När använder jag babysidan och när använder jag stolsidan på min Babysitter Balance Soft?

Babysittern har två sidor:

Babysidan används från att ditt barn är nyfött och upp till att hon eller han kan sitta själv. Babysidan är utformad för det lilla barnet och har en byxsele som alltid ska knäppas. Byxselen har två olika knäppningar för att du ska kunna justera storleken efter ditt barn. 

När ditt barn kan gå och sätta sig själv vänder du tyget och använder stolsidan. Babysitter Balance Soft används då som en stol till ditt barn. Barnet behöver inte längre spännas fast, vilket inte heller är möjligt när stolsidan används.

Hur fungerar Babysitter Balance Soft för mitt barn?

Ditt barns minsta rörelse omvandlas till mjuk, rogivande gungning i babysittern. Barnet tränar sin koordination och har roligt på samma gång. När barnet är tillräckligt stort och går själv vänder man på tyget och använder Babysitter Balance Soft som en barnstol. Babysittern kan användas upp till att barnet väger 13 kg. Våra babysittrar behöver inga batterier.

Hur lång tid kan mitt barn sitta i sin babysitter åt gången?

Du kan låta ditt barn sitta i Babysitter Balance Soft så länge hon eller han är nöjd. Ditt barn kan även sova kortare stunder i babysittern om hon eller han trivs med det. Vi rekommenderar då att man använder det lägsta läget eller mellanläget för att barnet ska få maximal sovkomfort. Dock bör små barn inte sitta eller ligga stilla i samma ställning under längre perioder. Därför rekommenderar vi att du är uppmärksam på ditt barns behov och växlar mellan babysittern och t.ex. bärsele, famnen, barnvagn eller säng. Med ett litet barn som inte kan sitta själv ska du alltid använda babysidan med byxselen knäppt.

Babysitter Balance Soft har tre lägen, vilket läge passar mitt barn?

Lägsta läget (sova) används när ditt barn är nyfött. Barnet ligger bekvämt med optimalt stöd för kroppen och kan samtidigt ha ögonkontakt med sina föräldrar. Använd babysidan och ha alltid byxselen knäppt. Maxvikt är 7 kg.

Mellanläget (vila) kan börja användas när barnet med lätthet håller rygg och huvud upprätt i detta läge och även här används babysidan med knäppt byxsele. Maxvikt 9 kg.

Högsta läget (leka) kan börja användas när barnet med lätthet håller rygg och huvud upprätt i detta läge och fram till att barnet kan sitta själv, använd babysidan och knäpp alltid byxselen. Maxvikt 9 kg.

När barnet kan gå och sätta sig själv behöver du inte spänna fast honom eller henne längre, utan vänder då tyget och använder stolsidan. Då rekommenderar vi följande:

Lägsta läge (sova) upp till 7 kg.

Mellanläge (vila) upp till 10 kg.

Högsta läge (leka) upp till 13 kg.

Transportläge – när babysittern inte används. Babysitter Balance Soft kan vikas ihop till kompakt transportläge och är då lätt att packa ner eller ställa undan när den inte används.

Hur ändrar jag läge på Babysitter Balance Soft?

Lyft upp steginställaren och flytta den till önskat läge samtidigt som du lyfter ryggstödet med den andra handen. För att kunna fälla ihop Babysitter Balance Soft till transportläge måste steginställaren stå i läge A eller B. Dra den röda låsspärren bakåt och för steginställaren till transportläge D. 

Vilket material är tygsitsen i min Babysitter Balance Soft tillverkat av?

Babysitter Balance Soft finns i tre tygkollektioner:

Cotton: 100% bomull 
Mesh: 100% polyester
Organic: 100% ekologiskt odlad bomull

Alla tyger i den här produkten är snälla mot barnets hud och helt ofarliga att smaka eller suga på. De är godkända för babyprodukter enligt Öko-Tex® Standard 100, klass I. Det betyder att de inte innehåller hälsofarliga och allergiframkallande ämnen. Det tycker vi är viktigt!

Hur tvättar jag tyget i babysittern?

Tyget är lätt att ta av och tvättas separat i 40 grader. Använd gärna skonsamt tvättmedel utan blekmedel. Torktumla inte och stryk aldrig tyget eftersom stoppningen riskerar att tryckas ihop.

Vad gör Babysitter Balance Soft ergonomisk?

Babysitter Balance Soft formar sig mjukt och följsamt efter barnets kropp. Barnets tyngd fördelas jämnt över tygsitsen vilket gör att barnet får ett bra stöd för huvud och rygg. Allt detta gör att barnet får en ergonomisk ligg- och sittposition.

Vad skiljer Babysitter Balance Soft från föregående modell BABYBJÖRN Babysitter Balance?

Babysidan på Babysitter Balance Soft är sydd som ett mysigt ”bo” för ditt lilla barn. Byxselen är stoppad och dubbelvikt för att vara extra mjuk då många barn tycker om att hålla i dess kant. Byxselen är numera fastsydd och kommer därför inte bort och den har två olika knäppningar så att du kan justera storleken efter ditt barn. Ramen har också fått en rundare form.

Babysitter Balance Soft har två sidor - en babysida och en stolsida. Babysidan används från att ditt barn är nyfött och upp till att hon eller han kan sitta själv. När ditt barn kan gå och sätta sig själv vänder du på tyget och använder stolsidan.

Passar tygsitsen från äldre modeller av BABYBJÖRN Babysitter även till Babysitter Balance Soft?

Nej, de passar inte så bra. Tygsitsen till föregående modell BABYBJÖRN Babysitter Balance passar inte den nya babysittern optimalt. Tygsitsen till den äldre babysittern 1-2-3 går inte att trä på ramen till den nya babysittern.

Skötväska SoFo

7 artiklar

Kan jag hänga Skötväska SoFo på barnvagnen?

Ja, använd den justerbara axelremmen eller D-ringarna om du vill hänga BABYBJÖRN Skötväska SoFo på barnvagnen. Obs! Kontrollera först i manualen till din barnvagn att den klarar hängande väskor. Tänk också på att tyngdpunkten påverkas och att barnvagnen kan välta.

Tips! Häng väskan med BABYBJÖRN-logotypen mot dig. Väskan är designad så att den lutar en aning så att du snabbt och lätt kommer åt det du behöver. 

Kan jag tvätta Skötväska SoFo?

Vi rekommenderar att du torkar av eventuella fläckar på skötväskan med en fuktig trasa eller liknande. Skötbädden kan maskintvättas i 40 grader.

Vad är det för material i Skötväska SoFo?

Skötväskans yttertyg och foder är tillverkade av 100 % polyester medan förstärkningen på väskans baksida är av 100 % polyuretan. Fodret är godkänt för babyprodukter enligt Öko-Tex® Standard 100, klass 1. Det betyder att det inte innehåller hälsofarliga eller allergiframkallande ämnen och är snällt mot ditt barns hud.

Hur många fack har Skötväska SoFo?

BABYBJÖRN Skötväska SoFo har totalt 14 inner- och ytterfack i olika storlekar. Inuti väskan finns ett större huvudfack, två flaskfack på kortsidorna, två nättygsfickor för t.ex. blöjor och tvättlappar, ett fack med magnetlås för skötbädden, två mindre fack för nappar o. dyl. samt en blixtlåsficka för plånbok, mediciner etc. På väskan utsida finns det ytterligare tre praktiska fack varav två med magnetlås samt två flaskfack på kortsidorna. 

Ingår det en skötbädd i Skötväska SoFo?

Ja, det ingår en mjuk skötbädd i BABYBJÖRN Skötväska SoFo. Den ligger i ett särskilt fack med magnetlås inuti skötväskan. Materialen i skötbädden är godkända för babyprodukter enligt Öko-Tex® Standard 100, klass 1.  

Kan skötbädden till Skötväska SoFo tvättas?

Ja, skötbädden tvättas enkelt i maskin i 40 grader. Använd gärna ett skonsamt och miljövänligt tvättmedel utan blekmedel. Skötbädden ska inte strykas eller torktumlas. 

Vad är det för material i skötbädden till Skötväska SoFo?

Tyget i skötbädden är tillverkat av 100 % polyester och stoppningen av 100 % polyuretanskum. Materialen är godkända för babyprodukter enligt Öko-Tex® Standard 100, klass 1. Det betyder att de inte innehåller hälsofarliga eller allergiframkallande ämnen och är snälla mot ditt barns hud.

Resesäng Light

6 artiklar

När kan jag börja använda Resesäng Light till mitt barn?

BABYBJÖRN Resesäng Light är framtagen för barn mellan 0 och 3 år.

Hur fäller jag upp och ihop Resesäng Light?

Resesäng Light fäller du upp otroligt snabbt med enkel rörelse. Vid hopfällning, tänk på att lyfta benen uppåt innan du fäller in dem. 

Vilka mått har Resesäng Light och vad väger den?

Resesäng Light väger endast 6 kg, vilket gör den lätt att ta med sig på både kortare och längre resor.

Måtten är följande:
Madrass: 60 cm x 105 cm x 4 cm
Insida botten: 82 cm x 112 cm x 60 cm
Hopfällt läge: 60 cm x 49 cm x 14 cm

 

Hur tvättar jag Resesäng Light?

Madrasstyget har ett blixtlås som gör det enkelt att ta av och tvätta separat i maskin i 60 grader med skonsamt tvättmedel. Resesängens yttertyg är också enkelt att ta av och tvättas separat i maskin 40 grader. Varken madrasstyget eller yttertyget bör torktumlas.

Finns det några restriktioner gällande vikt när man använder resesängen?

Det finns inga viktbegränsningar för resesängen och dess unika design gör det möjligt för dig att stå inuti sängen när du tar upp ditt barn.

Hur länge du kan använda resesängen beror på ditt barns förmåga att klättra in och ut ur den. När ditt barn försöker att ta sig ur rekommenderar vi att du slutar använda den.

 

Är materialet i resesängen ofarligt för mitt barn?

Ja. Alla tyger närmast barnet är snälla mot barnets hud och helt ofarliga att smaka eller suga på. De är godkända för babyprodukter enligt Öko-Tex® Standard 100, klass I. Det betyder att de inte innehåller hälsofarliga och allergiframkallande ämnen. Det tycker vi är viktigt!

Överdragslakan till Resesäng Light

3 artiklar

Hur tvättar jag överdragslakanet?

Överdragslakanet är enkelt att ta av och kan tvättas i 60 grader.

 

Kan man använda andra lakan till Resesäng Light?

Visst kan du använda andra lakan, men BABYBJÖRN Överdragslakan till Resesäng Light är ett specialdesignat lakan för vår resesäng. Det är formsytt efter måtten på madrassen och håller lakanet sträckt och på plats, med en resårkant som gör det enkelt för dig att bädda. Lakanet är godkänt enligt Öko-Tex Standard 100, klass 1, d.v.s. garanterat fritt från skadliga ämnen. Tyget är ofarligt för barns ömtåliga hud och kan inte framkalla t.ex. allergier.

 

Vilket material är överdragslakanet tillverkat av?

Det är tillverkat av mjuk, ekologisk bomull. 

Alla tyger i den här produkten är snälla mot barnets hud och helt ofarliga att smaka eller suga på. De är godkända för babyprodukter enligt Öko-Tex® Standard 100, klass I. Det betyder att de inte innehåller hälsofarliga och allergiframkallande ämnen. Det tycker vi är viktigt!

Vagga

14 artiklar

Varför ska jag välja BABYBJÖRN Vagga framför en traditionell vagga?

När du väljer BABYBJÖRN Vagga får du en vagga med en unik gungfunktion som inte kan fastna i något läge. Den är lätt och smidig att flytta runt från rum till rum. Barnet kan andas genom det luftiga nättyget och du kan enkelt hålla uppsikt över ditt barn, även när du själv ligger i din säng. Monteringen är mycket enkel och klädseln är tvättbar. Läs hela historien bakom produktvecklingen.

När kan jag börja använda vaggan till mitt barn?

Vaggan kan användas från det att barnet är nyfött upp till att hon eller han kan sätta sig upp själv (ca 6 månader) eller väger 8 kg. 

 

Hur monterar jag vaggan?

BABYBJÖRN Vagga är enkel att montera, använd de två medföljande skruvarna och insexnyckeln, och följ instruktionerna i manualen. Monteringen tar några minuter. Insexnyckeln är av standardmodell. 

 

Hur tvättar jag vaggan?

Vaggans yttertyg är enkelt att ta av genom att öppna tre dragkedjor. Tvätta tyget separat i maskin i 40 grader. Madrassen tvättas i 60 grader. Du kan ta av eller låta madrasstyget sitta på under tvättningen. 

Använd gärna skonsamt tvättmedel utan blekmedel. Torktumla ej. Sängstommen och övriga detaljer torkas av med trasa och skonsamt rengöringsmedel.

 

Vad har vaggan för madrass?

Madrassen i BABYBJÖRN Vagga följer de standarder för madrasser som finns och är framtagen i samarbete med barnläkare. En tunn madrass är säkrare än en tjockare. Obs: Använd endast medföljande madrass. Det finns även ett formsytt lakan i ekologisk bomull att köpa som tillbehör, BABYBJÖRN Överdragslakan till Vagga.

Varför är vaggan tillverkad i nätmaterial?

Det finns två stora fördelar med nätmaterialet. Den första är att barnet kan andas genom det om ansiktet hamnar tätt emot. Den andra är att det går att se genom tyget vilket gör att du enkelt kan hålla uppsikt över ditt sovande barn.

 

Vad är speciellt med gungfunktionen hos BABYBJÖRN Vagga?

Rörelsen påminner om gungrörelsen i en fjäderupphängd barnvagn. Vaggan är lättgungad i alla riktningar. Man kan sätta vaggan i gungning med en lätt rörelse med handen eller foten.

Vaggan rör sig med ditt barns rörelser och om ditt barn vaknar kan det vagga sig självt till sömns. Vissa sömnexperter hävdar att barn inte sover lika djupt när de är i rörelse. Men i vaggan upphör vaggningarna när barnet somnar så att han eller hon inte vänjer sig vid ständiga rörelser i sömnen.

 

På vilket sätt är BABYBJÖRN Vagga säker?

Vaggan är framtagen i samråd med bland annat den amerikanske läkaren och barnsäkerhetsexperten Mark Brandenburg. Doktor Brandenburg menar att BABYBJÖRN Vagga inte har några av de risker som annars lätt uppstår med vaggor. I sin bok ”Child Safe” skriver han.

”Injury occurs when a baby rolls so far to one side that the cradle fails to rock back in the other direction. If the cradle becomes angled to a degree that prevents an infant from moving off the railings, pressure against her chest can become great enough to prevent breathing.” 

Doktor Brandenburgs invändning mot vaggor är att de kan fastna i en vinkel som kan vara farlig för barnet. Men han säger att det inte finns någon risk för detta i BABYBJÖRN Vagga eftersom den står stabilt på golvet och inte har en traditionell gungrörelse och därför inte kan fastna i något läge. 

Alla sidor på vaggan är dessutom gjorda helt i ett nätmaterial som barnet kan andas genom även om han eller hon hamnar med ansiktet tätt intill sidan på vaggan. Läs hela historien bakom produktvecklingen.

 

Vilka mått har vaggan?

Vaggan väger endast 6 kg.

Höjd/längd/bredd i transportläge: 13 x 79 x 58 cm
Höjd/längd/bredd i uppfällt läge: 65 x 79 x 58 cm
Madrassens mått: 36 cm x 72 cm

 

Vilka material är vaggan tillverkad av?

Madrassöverdraget: 100 % bomull 
Madrassfyllningen: 100 % polyeter 
Textildelen runt vaggan: 100 % polyester
Ben: Trä (bok) och stål, fötterna är tillverkade av TPE-plast
Sänghimmel: 100 % polyester 

Alla tyger i den här produkten är snälla mot barnets hud och helt ofarliga att smaka eller suga på. De är godkända för babyprodukter enligt Öko-Tex® Standard 100, klass I. Det betyder att de inte innehåller hälsofarliga och allergiframkallande ämnen. Det tycker vi är viktigt!

Varför är BABYBJÖRN Vagga så liten?

Att vår vagga är liten gör att den är lättflyttad och det blir ombonat och mysigt för din bebis, precis som det var när han eller hon låg i mammas mage.

Barn som är gamla nog att sitta ska inte använda sig av en vagga, de kan börja klättra och i värsta fall falla ur sin vagga. Därför har vi gjort vår vagga liten – ditt barn ska växa ur den när det är dags att flytta över till en större säng.

 

"Jag har sett en annan barnsäng från BABYBJÖRN. Vad skiljer den från BABYBJÖRN Vagga?"

BABYBJÖRN sålde tidigare en föregångare till BABYBJÖRN Vagga som kallades för Babybädd. BABYBJÖRN Vagga är en modifierad variant med en rad förbättringar och som vi dessutom säljer till ett lägre pris än föregångaren. Grundkonstruktionen är dock densamma. 

 

Hur använder jag BABYBJÖRN Sänghimmel till Vagga?

Sänghimmeln är ett tillbehör till BABYBJÖRN Vagga som säljs separat. Den gör det avskärmat och mysigt för ditt barn. Sänghimmeln kan även användas som ett mygg- och insektsnät, då den går att dra runt hela vaggan. 

Sänghimmeln fästs enkelt på vaggan genom att klämma fast den på kanten – inga verktyg behövs.

 

Hur tvättar jag sänghimmeln?

Sänghimmelns tyg tvättas separat i 40 grader. Använd gärna skonsamt tvättmedel utan blekmedel. Torktumla ej.

Obs: Ta av tyget från ställningen innan du tvättar sänghimmeln. 

 

Matstol

11 artiklar

När kan mitt barn börja använda BABYBJÖRN Matstol?

BABYBJÖRN Matstol kan börja användas som ditt barns första stol när ditt barn är minst sex månader och kan sitta själv.

Hur fungerar matstolens öppningsbara bord?

Det öppningsbara säkerhetsbordet fungerar som en låsbygel och skall sitta nära intill barnets kropp för att göra det svårare att resa sig upp. När bordet är stängt kan du justera säkerhetsbordet i olika lägen genom att trycka in den röda justeringsknappen på säkerhetsbordets undersida.

Hur länge kan mitt barn använda matstolen?

Matstolen kan användas så länge ditt barn får plats att sitta i stolen och du kan stänga säkerhetsbordet. Upp till cirka tre års ålder eller 95 cm lång får barnet oftast plats i stolen, men det är förstås högst individuellt då barn växer i olika takt. Matstolen är ergonomiskt utformad och har en välvd rygg för att passa barnets kropp optimalt.

Viktigt! Säkerhetsbordet ska sitta nära intill barnets kropp, vilket gör det svårare för honom eller henne att resa sig upp.

Vad är maxvikten för att sitta i matstolen?

Det finns inte någon maxvikt för vår matstol. Så länge barnet får plats att sitta i stolen kan den bära barnets vikt.

Hur justerar jag matstolen efter mitt barn?

Du kan flytta säkerhetsbordet i olika lägen genom att trycka in den röda justeringsknappen på bordets undersida och samtidigt skjuta bordet närmare eller längre ifrån barnet.

Viktigt! Säkerhetsbordet ska sitta nära intill barnets kropp för att göra det svårare för honom eller henne att resa sig upp.

Hur öppnar/stänger jag säkerhetsbordet så jag kan ta ur/sätta i mitt barn?

För att öppna och stänga bordet trycker du först in den röda säkerhetsspärren på det svarta vredet och vrider sedan vredet åt sidan. Tänk på att alltid hålla stadigt i barnet när du sätter i och tar ur honom/henne. 

Viktigt! Tänk på att säkerhetsbordet alltid ska vara i låst läge när barnet sitter i matstolen

Sitter barnet säkert i BABYBJÖRN Matstol?

Matstolens säkerhetsbord ska sättas fast nära intill barnet för att göra det svårare för henne eller honom att resa sig upp i stolen. De barnsäkra tvåstegslåsen förhindrar barn från att öppna och stänga matstolen och från att fälla ihop den till transportläge. 

Viktigt! Tänk på att aldrig lämna barnet i Matstolen utan tillsyn.

Hur fäller jag ihop matstolen till transportläge?

Fäll först upp säkerhetsbordet mot stolsstödet genom att trycka in den röda justeringsknappen. Dra sedan den svarta hopfällningsspärren över den röda justeringsknappen och fäll upp säkerhetsbordet. Tryck in benspärren och skjut sedan ihop benen.

Hur rengör jag matstolen?

Vi rekommenderar att du torkar av den med en fuktig trasa. Den avtagbara brickan kan diskas för hand eller i diskmaskin.

Vilket material är matstolen tillverkad av?

BABYBJÖRN Matstol består av plast och lackerat stål.

Brickan är tillverkad av akrylnitril-butadien-styren (ABS). Den är livsmedelsgodkänd och uppfyller säkerhetskraven för plast både i Europa (EEC) och i USA (FDA).

Produkten är PVC-fri och innehåller inte bisfenol A, ftalater, kadmium, bly eller brom. Plasten är dessutom återvinningsbar.

Vilka mått har matstolen och vad väger den?

Vikt: 5 kg

Höjd i utfällt läge: 83 cm
Höjd i hopfällt läge: 94 cm

Bredaste måttet med bricka i utfällt läge: 46 cm
Säkerhetsbordets höjd i uppfällt läge: 71 cm
Benens yta i utfällt läge: 55 cm x 54 cm
Höjd/bredd/djup i transportläge, med ben avmonterade; 50 x 44 x 26 cm

Lek- och Ätförkläde

3 artiklar

När kan mitt barn börja använda BABYBJÖRN Lek- och Ätförkläde?

Förklädet är framtaget för barn från cirka 8 månader upp till 3 år.

Hur tvättar jag förklädet?

Förklädet är lätt att torka av och går att tvätta i maskin med skonsamt tvättmedel utan blekmedel. Tvättas separat i 40 °C. Torktumlas ej.

Vilket material är förklädet tillverkat av?

Tyget består av 50 % polyester och 50 % polyuretan.

Textilierna närmast barnet är testade och godkända enligt Öko-Tex Standard 100, klass 1 för babyprodukter. De är garanterat ofarliga för barns ömtåliga hud och kan inte framkalla allergier.

Mjuk Haklapp

3 artiklar

Kan jag diska haklappen i diskmaskin?

Ja, det går utmärkt att diska haklappen i maskin. Undvik dock att placera den nära diskmaskinens värmeelement.

Vilket material är haklappen tillverkad av?

Mjuk Haklapp är tillverkad av polypropen (PP) och termoplastisk elastomer (TPE).

Plasten är livsmedelsgodkänd och uppfyller säkerhetskraven för plast både i Europa (EEC) och i USA (FDA). Produkten är PVC-fri och innehåller inte bisfenol A, ftalater, kadmium, bly eller brom. Plasten är dessutom återvinningsbar.

Läs mer om BABYBJÖRN och säker plast. 

När kan mitt barn börja använda haklappen?

Haklappen är framtagen för att passa barn från cirka fyra månaders ålder. 

Barntallrik, Sked och Gaffel

7 artiklar

Min barntallrik är märkt med #7 på undersidan, vad betyder detta?

Siffran under tallriken talar om vilka plaster man använt vid tillverkningen. Plasterna delas in i 7 olika klasser (för återvinning) där klass 1-6 innebär specifika plaster. Klass 7 står endast för ”andra plaster”, d.v.s. att produkten innehåller andra plaster än de som är uttalade i klasserna 1 till 6.

Våra produkter tillhör klass 7, de är alltid BPA-fria och innehåller bara livsmedelsgodkända och tillåtna plaster. 

På vilket sätt är BABYBJÖRN Barntallrik, Sked och Gaffel lättare att äta med än andra tallrikar och bestick?

Barntallrikens treklöverform gör det lättare för barnet att fånga upp maten istället för att den åker runt på tallriken. Gummilisten på tallrikens undersida gör att den står stadigare på bordet. Kantens rundning gör det svårt för små händer att greppa tallriken och slänga iväg den.

Skedens och gaffelns korta handtag är lätta för små händer att greppa och passar lika bra i både höger och vänster hand. Skedbladet är utformat efter tallrikens form och underlättar för barnet att få upp maten på skeden.

Kan jag diska BABYBJÖRN Barntallrik, Sked och Gaffel i diskmaskin?

Ja, det går bra att diska både tallriken, skeden och gaffeln i diskmaskin. Undvik att placera dem nära diskmaskinens värmeelement.

Kan jag värma mat på BABYBJÖRN Barntallrik i mikrovågsugn?

Ja, på låg värme, det vill säga max 90° C. Att värma på låg effekt är skonsammare mot tallriken och gör att den håller längre. Värmer du på hög effekt riskerar du att skada tallriken. Vi rekommenderar att endast värma maten, inte tillaga eller koka den i mikrovågsugn. 

Vilka plaster används i BABYBJÖRN Barntallrik?

Skeden, gaffelns och tallrikens kant är tillverkade av polypropen (PP) och gummilisten i botten av tallriken är tillverkad av termoplastisk elastomer (TPE). Innertallriken är tillverkad av akrylnitril-butadien-styren (ABS).

Alla köksprodukter från BABYBJÖRN är livsmedelsgodkända och uppfyller gällande säkerhetskrav för plast både i Europa och i USA. De är PVC-fria och innehåller inte bisfenol A, ftalater, kadmium, bly eller brom. Plasten är dessutom återvinningsbar.

 

Kan jag sterilisera eller koka min BABYBJÖRN Barntallrik, Sked och Gaffel?

Vi rekommenderar inte att koka eller sterilisera din Tallrik, Sked eller Gaffel. Maxtemperatur är 90° C och överhettas materialet så riskerar du att förstöra eller missforma produkten. Vi rekommenderar att du diskar din BABYBJÖRN Barntallrik, Sked och Gaffel innan användning med milt diskmedel eller i diskmaskin.

Vad kan jag göra för att öka livslängden på min BABYBJÖRN Barntallrik, Sked och Gaffel?

Våra tips för att öka livslängden på din BABYBJÖRN Barntallrik, Sked och Gaffel är att använda dem tillsammans. De bestick som hör till är anpassade efter tallriken och perfekta att använda för ett litet barn. Använd inte metallbestick, de riskerar att repa tallrikens botten.

Diska med milt diskmedel och en mjuk svamp. Koka eller sterilisera inte din BABYBJÖRN Barntallrik, Sked och Gaffel. Vi rekommenderar en maxtemperatur på 90° C.

Vi önskar er en smaklig måltid!

Barnglas

9 artiklar

När kan mitt barn börja använda BABYBJÖRN Barnglas?

Från ungefär 8 månaders ålder kan ditt barn börja använda barnglaset som sitt första glas (barns utveckling är dock individuell och åldern kan därför variera lite). Barnglasets greppvänliga form och yta gör det lätt för små händer att lyfta och hålla i glaset, medan en rejäl fot med gummilist på undersidan gör glaset stabilt och svårare att välta. 

TIPS! En vuxen kan mata/hålla i glaset i början och när barnet börjar intressera sig och har motorik att hålla glaset blir det naturligt att börja själv. Barnet kommer att älska att experimentera i början och genom att fylla på små mängder åt gången blir spill en naturlig del av att lära sig.

Vilka material är barnglaset tillverkat av?

Barnglaset är tillverkat av polypropen (PP) och termoplastisk elastomer (TPE).

Plasten är livsmedelsgodkänd och uppfyller säkerhetskraven för plast både i Europa (EEC) och i USA (FDA). Produkten är PVC-fri och innehåller inte bisfenol A, ftalater, kadmium, bly eller brom. Plasten är dessutom återvinningsbar.

Vi på BABYBJÖRN vill att du ska veta att du har valt en både funktionell och säker produkt. För att du ska känna dig trygg i ditt val börjar vi märka våra plastprodukter "BPA-fri".

Läs mer om BABYBJÖRN och säker plast. 

Är barnglaset livsmedelgodkänt?

Ja.

Hur mycket rymmer barnglaset?

Barnglaset rymmer 100 ml. Det har en skala som visar 50, 75 och 100 ml.

Kan jag använda barnglaset i mikrovågsugn?

Ja, barnglaset går utmärkt att använda i mikrovågsugn för att värma mat eller dryck. Var dock noga med att röra om, då upphettning i mikrovågsugn kan ge ojämnt höga temperaturer. 

OBS! Använd ej andra värmekällor än mikrovågsugn.  

TIPS! Glaset har rund botten som passar med BABYBJÖRN Barnsked. Med barnskeden är det lätt att komma åt och skrapa upp all mat.

Kan jag ställa in barnglaset i frysen?

Ja, barnglaset är fryståligt och kan användas i frysen.

Hur rengör jag barnglaset, går det att diska i diskmaskin?

Du kan diska barnglaset för hand eller i diskmaskin.

Tål barnglaset att tappas i golvet?

Ja, barnglaset är tillverkat i tålig plast för att klara stötar som t.ex. att tappas i golvet.

Kan jag använda barnglaset direkt från förpackningen?

Glaset skall diskas innan första användning med milt diskmedel eller i diskmaskin.

Pottstol

3 artiklar

Vilket material är pottstolen tillverkad av?

Pottstolen är tillverkad av polypropen (PP) och TPE (termoplastisk elastomer).

Produkten är PVC-fri och innehåller inte bisfenol A, ftalater, kadmium, bly eller brom. Plasten är dessutom återvinningsbar. 

Läs mer om BABYBJÖRN och säker plast. 

Hur rengör jag pottstolen?

Innerpottan i pottstolen är mycket enkel att plocka ur, tömma och göra ren.

När kan mitt barn börja använda pottstolen?

Toalett- och potträning är mycket individuellt och det är därför svårt att rekommendera en viss ålder. BABYBJÖRN Pottstol har ett högt ryggstöd, bekväma armstöd samt ett högt stänkskydd, allt för att det ska vara så bekvämt och enkelt som möjligt att gå på pottan.

BABYBJÖRN har även utvecklat Smart Potta och Toasits för barn att börja använda när han eller hon känner sig redo.

Smart potta

4 artiklar

Vad skiljer BABYBJÖRN Smart Potta från BABYBJÖRN Pottstol?

BABYBJÖRN Smart Potta är mindre i storleken än BABYBJÖRN Pottstol men lika smidig och lätt att rengöra med hjälp av den löstagbara innerpottan. Den kan då passa utmärkt att ha med sig när du befinner dig på resande fot eller har ett litet badrum.

Hur rengör jag Smart Potta?

Innerpottan i Smart Potta är mycket enkel att plocka ur, tömma och göra ren.

Vilket material använder ni i Smart Potta?

Smart Potta är tillverkad av polypropen (PP) och termoplastisk elastomer (TPE).

Produkten är PVC-fri och innehåller inte bisfenol A, ftalater, kadmium, bly eller brom. Plasten är dessutom återvinningsbar.

Vi på BABYBJÖRN vill att du ska veta att du har valt en både funktionell och säker produkt. För att du ska känna dig trygg i ditt val börjar vi märka våra plastprodukter "BPA-fri".

Läs mer om BABYBJÖRN och säker plast. 

När kan mitt barn börja använda Smart Potta?

Toalett- och potträning är mycket individuellt och det är därför svårt att rekommendera en viss ålder. Smart Potta har ett högt stänkskydd och är ergonomiskt utformad, allt för att det ska vara så bekvämt och enkelt som möjligt att gå på pottan.

BABYBJÖRN har även utvecklat Pottstol och Toasits för barn att börja använda när han eller hon känner sig redo.

Toasits

3 artiklar

Hur rengör jag toasitsen?

Toasitsen är lätt att rengöra genom att duscha eller torka av den.

När kan mitt barn börja använda toasitsen?

Vi ger inga åldersrekommendationer vad gäller pott- och toaletträning. Du som förälder känner ditt barn bäst och kan avgöra när hon eller han är redo. Med sina mjuka former är BABYBJÖRN Toasits bekväm att sitta på och utvecklad för att passa ett barn som är redo och positiv till att använda den. 

BABYBJÖRN har även utvecklat Pottstol och Smart Potta för barn att börja använda när han eller hon känner sig redo.

Vilket material är toasitsen tillverkad av?

Toasits är tillverkad av polypropen (PP).

Produkten är PVC-fri och innehåller inte bisfenol A, ftalater, kadmium, bly eller brom. Plasten är dessutom återvinningsbar. 

Läs mer om BABYBJÖRN och säker plast. 

Barnpall

2 artiklar

Vad är maxvikten på barnpallen?

Vi har ingen maxvikt på barnpallen. Den är visserligen bärkraftig nog att klara en vuxens vikt, men den är avsedd för att användas av barn och användningsområdet är klart avgränsat för barn.

Vilket material är barnpallen tillverkad av?

Barnpallen är tillverkad av återvinningsbar polypropen (PP).

Produkten är PVC-fri och innehåller inte bisfenol A, ftalater, kadmium, bly eller brom. Plasten är dessutom återvinningsbar.

Läs mer om BABYBJÖRN och säker plast.