NÄRA SAMARBETE MED LÄKARE

Nära samarbete med läkare - BABYBJÖRN

 

Våra produktutvecklare har ett nära samarbete med barnläkare och medicinska experter genom hela utvecklingsprocessen – vare sig det gäller att ta fram en helt ny produkt eller vidareutveckla en befintlig.

För produkter som ska användas av känsliga nyfödda och små barn (som till exempel våra bärselar), vänder vi oss till medicinska specialister som barnortopeder och neonatalläkare. På så sätt har vi alltid experters godkännande av de olika säkerhetsaspekterna i en produkt. Det kan vara till exempel att designen är riktig för barnets höfter, att det nyfödda barnet har ett tillräckligt huvudstöd eller att våra användarinstruktioner tolkas som vi tänkt. 

BABYBJÖRN Bärselar är praktiska,
ergonomiskt riktiga och tillfredsställer
barnets behov av närkontakt, trygghet
och stimulans.

Här nedan kan du läsa mer om vad medicinska experter säger om våra bärselar:

Dr. Göran Kendorf

"För ett nyfött och litet barn är det mycket viktigt med ett ordentligt stöd för huvud och nacke samt en bra rörlighet för ben och höfter, vilket bärselarna från BABYBJÖRN ger".

Göran Kendorf är specialist i barnortopedi sedan 1998 och specialist i allmänmedicin sedan 1994. På barnortopedmottagning vid Aleris Specialistvård Järva arbetar Göran med bedömningar som rör all form av barnortopedi. Göran arbetar även på barnortopedkliniken på Astrid Lindgrens Barnsjukhus (ALB).

Dr Göran Kendorf - BABYBJÖRN
Med Dr Ragnar Olegård - BABYBJÖRN

Docent Ragnar Olegård

Ragnar Olegård, Medicine doktor och docent, tidigare klinikchef för barnkliniken i Mölndal och tidigare chef för nyföddhetsvården på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus inom Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

"BABYBJÖRN Bärselar har från början utvecklats i nära samarbete med barnläkare specialiserade på nyfödda och små barn och deras utveckling. Bärselarna är praktiska, ergonomiskt riktiga och tillfredsställer barnets behov av närkontakt, trygghet och stimulans."

Prof Dr Med Klaus Parsch

Prof Dr Med Klaus Parsch, F.d. Medicinsk chef, ortopedkliniken, Pädiatrisches Zentrum, Olgahospital, Stuttgart. F d ordförande för Vereinigung für Kinderorthopädie samt European Society for Orthopaedic Paediatrics

"Bärselarna från BABYBJÖRN ger en idealisk benposition för nyfödda och små barn. Kombinationen av benens vinkel mot kroppen och deras utåtrotation främjar höftledernas mognadsprocess. Korrekt använd ger den fördelar för både barn och föräldrar, och rekommenderas starkt ur en ortopedisk synvinkel."

Prof. Dr Med Klaus Parsch - BABYBJÖRN
Dr Amanda Weiss Kelly - BABYBJÖRN

Dr Amanda Weiss Kelly

Dr Amanda Weiss Kelly, pediatriska avdelningen och ortopedkirurgiska avdelningen Rainbow Babies and Children's Hospital, Cleveland, Ohio

"BABYBJÖRN Bärselar kan användas från det att barnet är nyfött. Eftersom livets första veckor är så viktiga för barnets utveckling är de utformade att ge ordentligt stöd för barnets huvud, nacke, ryggrad och höfter. De ger stöd åt barnet när det är vänt inåt för en nära mage-mot-mage-kontakt med föräldern samtidigt som det inbyggda huvudstödet stabiliserar huvud och nacke. Bärselarna från BABYBJÖRN håller även barnets höfter i en optimal position, med benen vinklade utåt." 

Dr Garcia Fontecha

Dr Garcia Fontecha, pediatrisk-ortopedisk specialist vid Hospital Vall D’Hebron i Barcelona.

"I en BABYBJÖRN Bärsele antar spädbarnets ryggrad den rätta C-formade hållningen och föräldrarna kan dessutom hålla ett öga på barnet och se till dess behov. Barnets höfter är också i en bekväm position som främjar rätt utveckling av höfterna under de första månaderna i barnets liv. Utformningen av bärselarna från BABYBJÖRN ger också rörelsefrihet åt alla leder i benen, vilket ytterligare gynnar utvecklingen av lederna."

Dr Garcia Fontecha - BABYBJÖRN