6 ätbara spöken till Halloween

Det är superenkelt att göra ett spöklikt spöke. Varför? Jo, för att det är meningen att de ska vara skeva och oformliga. Här får du tips på sex enkla och snabba Halloween-pyssel så du kan äta spöken hela dagen. Ju darrigare du är på handen desto läskigare spöken blir det!

Nästan vad som helst som är vitt kan bli ett spöke, det är bara att måla på ögon och mun.
Foto: Ida Köhler

Recept på supersnygga och mumsiga pumpabullar

Frukostspöket

halloween-breakfast-ghost

Koka ägg, rita ansikten med tuschpenna och ställ fram på frukostbordet. Blanda läskiga spöken med gulliga, du vill ju inte skrämma upp de nyvakna små frukostgästerna alltför mycket.

Sockerspöket

Det går att göra spöken av nästan vad som helst som är vitt.

Med hjälp av en tandpetare, dutta ut lakrits- eller mörk chokladsås på tub till läskiga ansikten på maränger. Ät som de är (sockerchock!), gör en spökmarängswiss eller trä upp dem på ett tunt snöre för en fin (och dammig, häng den i köket) girlang.

Mellanmålsspöket

halloween-snack-ghost

Dela bananer i halvor och trä i en pinne att hålla i genom snittytan. Doppa bananen i yoghurt och lägg på bakplåtspapper i frysen några timmar tills yoghurten stelnat. Måla på ansikten enligt beskrivningen ovan. Bäst och sötast resultat får du av väldigt mogna bananer.

Drinkspöket

halloween-drink-ghost

Drinkspöket har potentialen att bli det allra ondskefullaske spöket eftersom det är svårt att ha kontroll över ansiktsmålningen med vispgrädde som kanvas. Men som sagt så är kladd endast ett plus, kolla bara på spöket till vänster – skrämmande värre!

Kladd är ett plus

Toppa en milkshake, smoothie eller glass med hårt vispad grädde. Dutta försiktigt på ett spökansikte. Eller oförsiktigt om du redan bestämt dig för att ett spöke med corpse paint är vad du siktar på. Om du föredrar mer städade ansikten, använd chokladknappar, lakritsgodisar eller blåbär som ögon.

Efterrättsspöket

halloween-dessert-ghost

Köp vaniljglasspinnar eller glassar dragerade med vit choklad. Rita ansikten.

Godisspöket

halloween-godis-ghost

Trä stora marshmallows på grillpinnar och rita dit ansikten. Ställ din spökbukett i en vas eller varför inte göra ett gäng småspöken av minimarshmallows och lägga i en kopp varm choklad?

Nu har du nog spöken så du klarar dig till nästa år!

Text och bild: Ida Köhler