Hemmagjord glass: Let's go bananas

Ingen sommar utan glass! Frusna bananer på pinne är både gott och roligt att göra tillsammans med barnen. Det här enkla receptet på glasspinnar passar perfekt till barnkalaset och sommarfesten.

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Hemmagjord glass av frusna bananer doppade i choklad och yoghurt med olika topping.
Hemmagjorda glasspinnar av frusna bananer blir ett gott och roligt inslag på kalasbordet i sommar.
Foto: Ida Köhler

Finns det något godare än hemmagjord glass?

Denna smarriga efterrätt går att variera och anpassa efter ålder och smak. Vill du inte ge ditt barn choklad? Doppa bananerna i favorityoghurten istället! Osäker på nötter? Strössla med müsli eller något annat ni tycker om!

Om det känns läskigt att ha en pinne i bananen kan du alltid ta ut pinnen när det är dags att äta och hålla den med händerna, i lite papper eller lägga på en tallrik och äta med sked.

Frozen-bananas-healthy-kids-snacks-4
 
Foto: Ida Köhler

Hemmagjord glass

Det här behöver du: Väldigt mogna bananer för bäst sötma och konsistens, något gott att doppa dem i, något smaskigt att toppa med samt glasspinnar att hålla i.

Så här gör du: Dela varje banan i två delar, stick en glasspinne genom snittytan och frys minst två timmar på bakplåtspapper. Om du vill ha yoghurtdragerad banan så doppa bananen i yoghurten och strössla med topping innan du fryser den. Om du vill doppa bananen i smält choklad så frys bananen först och doppa efter, då stelnar chokladen snabbt av kylan och blir ätklar nästan direkt.

Frozen-bananas-healthy-kids-snacks-2
 
Foto: Ida Köhler

Doppförslag: Choklad smält i vattenbad, fruktyoghurt, jordnötssmör.

Toppingförslag: Hackade nötter, müsli, kokosflingor, hackad, torkad frukt, strössel.

Glad sommar!

Recept: Ida Köhler