Finns det något godare än hemmagjord glass?
Denna smarriga efterrätt går att variera och anpassa efter ålder och smak. Vill du inte ge ditt barn choklad? Doppa bananerna i favorityoghurten istället! Osäker på nötter? Strössla med müsli eller något annat ni tycker om!
Om det känns läskigt att ha en pinne i bananen kan du alltid ta ut pinnen när det är dags att äta och hålla den med händerna, i lite papper eller lägga på en tallrik och äta med sked.

Hemmagjord glass
Det här behöver du: Väldigt mogna bananer för bäst sötma och konsistens, något gott att doppa dem i, något smaskigt att toppa med samt glasspinnar att hålla i.
Så här gör du: Dela varje banan i två delar, stick en glasspinne genom snittytan och frys minst två timmar på bakplåtspapper. Om du vill ha yoghurtdragerad banan så doppa bananen i yoghurten och strössla med topping innan du fryser den. Om du vill doppa bananen i smält choklad så frys bananen först och doppa efter, då stelnar chokladen snabbt av kylan och blir ätklar nästan direkt.

Doppförslag: Choklad smält i vattenbad, fruktyoghurt, jordnötssmör.
Toppingförslag: Hackade nötter, müsli, kokosflingor, hackad, torkad frukt, strössel.
Glad sommar!
Recept: Ida Köhler