5-i-topp appar för barn (som vuxna också gillar)

Vissa appar för barn är intressanta i början men glöms sedan bort. Om du väljer från vår lista med roliga och väldesignade appar för barn så får du guldkornen direkt. Dessutom är de bra för lärandet.

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Appar för barn,.
 
Foto: Johnér

I vår familj testar vi många appar för barn. Här tipsar jag och mina skärmälskande barn, tre och sju år gamla, om 5 appar som har hållit i längden. Att de dessutom är bra för den kognitiva utvecklingen struntar barnen i – de vill bara ha roliga appar!

  1. Letter School. Bokstäver förvandlas till bubblor, gräsklippare, rymdraketer, godishalsband eller tågräls när ditt barn spårar dem rätt med fingret. Letter School är en lysande bra app för att öva på bokstäver och siffror. Snyggt utformad, roliga överraskningar och fin pedagogik. För åldern 2-7 år, gratisversion finns.
  2. Todo Math. En väldigt rolig och snygg app för barn, generös är den också med smarta funktioner. Här är det matematik, kakor och monster som ligger till grund för massor av minispel. Ditt barn får spåra siffror med fingrarna och lära sig räknesätten, mängder, geometri, tid och mynt. För åldern 4-8 år och på engelska (men vi tycker att allt utom myntenheter funkar bra ändå).
  3. Ordens magi. Öva på stavning och uttal genom att bygga ord. Testa sedan kunskaperna med stavningsquiz. Enkelt att höra resultatet då en röst uttalar bokstäverna och orden som ditt barn lägger. Inte lika snygg utformning som Letter School och Todo Math, men det finns många välgjorda funktioner att upptäcka. För åldern 3-8 år.
  4. Småbarnsljud 123. Klassisk pekbok där barnet pekar på till exempel en groda. Vips dyker ett grodfoto upp samtidigt som rösten läser upp ”groda”. ”Groda” skrivs också ut och ett kväkande hörs i bakgrunden. Djur i kvadrat helt enkelt! För åldern 1-2 år, gratisversion finns.
  5. Tripp trapp träd. Gullig app med enkla och lite knäppa spel. Ditt barn får utforska naturen och lära sig olika begrepp, till exempel om att få syskon, bestämma själv, flytta, gömställen, natten och mycket mer. Allt utspelar sig i en ek där två ekollon och olika djur bor. Härlig med så mycket musik, sång och pedagogiskt material. För åldern 3-5 år, för iPad. Gratis.