Dekorera julgranskulor på 4 roliga sätt

Med småbarn hemma är juldekorationer nästan en förbrukningsvara. Hör du till skaran vars julpynt fallit offer för små nyfikna bebishänder? Här får du tips på hur ni kan dekorera en ny uppsättning julgranskulor tillsammans.

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Pyssla julgranskulor med barn
Gör personliga julgranskulor med glitter, papper och kvistar.
Foto: Ida Köhler

Så här dekorerar du julgranskulor

Genomskinliga julgranskulor i plast finns att köpa i många hobbyaffärer som säljer julpynt, men du kan självklart dekorera vilka julgranskulor som helst.

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Pyssla julgranskulor med barn

Natur

För en skandinavisk, naturnära stil kan du pilla in små kvistar av gran, tall och andra gröna växter i julgranskulan. Plocka ris och grönt ute eller klipp några skott från krukväxterna hemma. Tänk på att välja växter som klarar sig utan näring ett tag utan att vissna.

Fixa vinterkänslan inför jul: 5 enkla julpyssel för barn

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Pyssla julgranskulor med barnPapper

Om du vill dekorera julgranskulor och få en mer stilistisk känsla, mata in en remsa silkespapper, knyt ett hampasnöre i toppen och skriv juliga budskap med en märkapparat eller för hand med tuschpenna.

Kombinera bakning och pyssel: Roliga pyssel med pepparkakor

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Pyssla julgranskulor med barnPiprensare

Snurra ihop två piprensare till en fin polkakäpp eller mata ner piprensare i olika färger till ett juligt glittertrassel. Dessa är enkla att ta ut igen och variera om man skulle bli less.

Fler pysseltips! Ätbart julpynt av sådant du har i skafferiet

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Pyssla julgranskulor med barn

Glitter

Är natur och minimalism inte din julmelodi? Dekorera julgranskulor med glitter i alla former!

Ju mer man kladdar desto festligare blir det.

Pensla lim på halva kulan och doppa i glitter. Fyll en annan med glitterkonfetti och måla fina mönster på en tredje med glitterlim. Strö lite löst glitter i samma färg över limmet för en extra gnistrande effekt. Det bästa med glitter är att ju mer man kladdar desto festligare blir det!

Här hittar du alla våra jul-artiklar