Enkla julpyssel för barn

”Får vi snö till jul?” Vi är många som vill vakna upp på julaftonsmorgon med ett gnistrande vitt vinterlandskap utanför fönstret. I väntan på att snön ska börja falla utomhus får du några tips på hur du och barnen enkelt kan pyssla er till en vit jul inne.

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Julpyssel för barn och föräldrar
Enkla pyssel för barn (och vuxna), som garanterar en vit jul hemma.
Foto: Ida Köhler

Här är 5 enkla julpyssel för barn

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Julpyssel för barn och föräldrar

Frostiga papperssnöflingor

Skåda ett vackert snöfall oavsett väder. Det här är ett roligt julpyssel att göra med barn. Klipp ut snöflingor i vitt papper. Stora, små, fyruddiga, sexuddiga, spetsiga och bulliga – ju fler och mer varierade desto bättre. Häll strösocker på ett fat, pensla pappersflingorna med lim på båda sidorna och doppa dem sedan i strösockret så får du frostiga snöflingor som gnistrar fint i fönsterljuset. Knyt en tråd i toppen och häng upp.

Fler roliga julpyssel: 4 sätt att dekorera julgranskulor

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Julpyssel för barn och föräldrar

Pärlplattesnö

Finns det några pärlplatteentusiaster hemma? Då är det här ett enkelt julpyssel för barn. Gå loss med vita eller genomskinliga plastpärlor och lägg pärlplattor tills ni har drivor av snöflingor att pynta med. Häng snöflingorna i granen eller använd dem som kylskåpsmagneter, halsband, paketdekoration, broscher – ja, vad som helst går nog att piffa till med en snöflinga!

Imponera på gästerna med dessa lyxiga julkakor fyllda med glöggsylt

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Julpyssel för barn och föräldrar

Mobil med snöfall

Ett lite annorlunda julpyssel: Gör en stilren mobil med bulligt snöfall gör du genom att trä marshmallows på snören med hjälp av en synål. Gör knutar under varje marshmallow eller sätt dit en pärla så de inte glider av snöret. Häng upp på en fin gren.

Roligt och annorlunda: Så gör du ätbart julpynt

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Julpyssel för barn och föräldrar

Fönsterpynt av silkespapper

Vill du dölja en tråkig, grå och inte alls så vintrig utsikt kan du tejpa upp stora dekorationer i vitt silkespapper på fönstret. Pom-poms eller blommor i silkespapper går att köpa eller göra själv. (Det finns många beskrivningar av hur man gör egna på nätet – det är mycket enklare och snabbare än det ser ut.) Ljuset tränger igenom det tunna pappret och effekten blir skir och vinterlik.

Pyssla med pepparkakor – 5 pynttips till julBABYBJÖRN Föräldramagasin – Julpyssel för barn och föräldrar

Ljuslykta av sockerbitar

Bygg ett fint vinterstilleben kring ett värmeljus. Stapla sockerbitar runt en ljushållare och se till att ha lite avstånd mellan själva ljuset och sockerbitarna. Limma ihop bitarna med kristyr eller lim.

Ett tips är att köpa små elektriska led-ljus istället för värmeljus för att slippa oroa sig för sockerhärdsmälta. När det gäller den här typen av enkla julpyssel kan du vara hur kreativ som helst. Allt i vitt kan göras till snö och lysa upp i vintermörkret.

Här hittar du alla våra jul-artiklar