Häng med på roadtrip i Europa!

Juli och Christian bytte lägenheten mot en campingbuss och gav sig ut på en riktig långresa med sina tvillingbebisar. Följ familjen på deras roadtrip, en resa helt på barnens villkor och med naturen i fokus. Här är del 1.

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Familjen är på långresa med campingbuss och tält.
Campingbussen är deras hem under flera månader. ”Visst är det litet men vi har naturen som vardagsrum.”
Foto: Christian Göran
Familjen på roadtrip består av mamma Juli, pappa Christian och deras supermagicalunicorntwins. De startade sin resa från Tyskland, körde norrut genom Sverige och befinner sig nu i Norge. Nästa vecka fortsätter äventyret, håll utkik! Läs del 2 här.
Undrar du över namnet supermagicalunicorntwins? I faktarutan i slutet av artikeln får du svar.

Hej!

Vi är en liten svensk-tysk familj som bestämde oss för att göra en roadtrip med campingbuss under föräldraledigheten. Familjen består av Chris, fotograf och pilot, Juli, psykolog, och våra tvillingdöttrar på sex månader. Vi bor i en Volkswagen LT31 från 1991 och det här är vår berättelse.

Läs också! På mammaledighet i Brasilien

Ville öka kvalitetstiden med barnen

Efter en jobbig tid med en svår och osäker graviditet och en ännu tuffare start för våra barn kände vi att vi behövde återhämtning. Vi ville öka kvalitetstiden med våra barn. Och även dra ned på tempot och vardagsstressen genom att vara nära naturen och njuta av lugnet.

Vi behövde återhämtning efter en svår graviditet och tuff start för barnen.

Efter en hel del ifrågasättande och himlande med ögonen från omgivningen bestämde vi oss ändå för att ge oss ut på en lång resa med våra barn. Vi ville skaka av oss så mycket som möjligt av det moderna livets stress.

Tanken var att skapa mer utrymme för kvalitetstid med barnen. Och i en campingbuss tar det inte mer än fem minuter att städa eller diska. Du har bara med dig det du behöver. Inget annat. Det är väldigt befriande.

Flytta utomlands med barn

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Mamma Juli med sina tvillingdöttrar sitter inne i campingbussen.
Mamma Juli med döttrarna Lovisa och Matilda inne i campingbussen.
Foto: Christian Göran

Vi bestämde oss därför för att lämna lägenheten i Berlin och de flesta av våra ägodelar och ge oss ut på en resa med våra barn, våra tvillingtjejer Lovisa och Matilda under föräldraledigheten.

Ett litet hem på hjul är fortfarande ett slott för en liten person.

Vi kom fram till att en campingbuss skulle vara det enklaste sättet att resa med barnen. Ett litet hem på hjul med allt vår lilla familj kan tänkas behöva. Även om miljön ändras så är grundtanken densamma – att skapa en trygg tillvaro och samtidigt utforska världen.

Visst är det litet vid matlagning och läggdags, men vi har naturen som vardagsrum. Och för barnen spelar det ingen roll. För dem är det ändå som ett slott att utforska.

En roadtrip på barnens villkor

Såväl under förberedelserna som under resans gång har vi hållit oss till mottot ”barnen i första hand”. Därför har prioriteringen vid planering och förberedelser alltid varit säkerhet och hälsa samt att skapa de bästa förutsättningarna för barnens utveckling trots att vi befinner oss på vägarna.

Resa med en bebis – till Seychellerna

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Pappa Christian tar det lugnt på en filt bredvid sina tvillingdöttrar.
Tvillingtjejerna gillar att chilla med pappa Christian.
Foto: Christian Göran

Innan vi startade räknade vi med högst tre timmars körning per dag. Efter en månads resande vet vi att det går att köra i tre timmar om barnen sover. Men för att undvika att stressa dem är det bättre att nöja sig med max två timmar och inte köra varje dag.

Max två timmars körning och inte varje dag.

Det här är alltså en annan typ av roadtrip än den man gjorde i tjugoårsåldern, långt innan barnen var på väg. Det här är en roadtrip i små, små steg :) Och här vill vi dela med oss av våra erfarenheter under resan och inspirera andra familjer.

xoxo
Missa inte nästa del om förberedelserna inför bilsemester med barn!
 
Foto: Christian Göran

Följ Supermagicalunicorntwins på Instagram

Följ Juli och Christian och deras tvillingflickor Lovisa och Matilda på deras roadtrip:  @supermagicalunicorntwins och @christiangoran

Varför Supermagicalunicorntwins?

Så här berättar Juli och Christian:

”Tidigt i graviditeten, i vecka 12, fick vi hemska nyheter från vår läkare. Våra tvillingar led av tvillingtransfusionssyndrom, TTS. Det innebär i korthet att blodet från moderkakan blir orättvist fördelat mellan tvillingarna. Beroende på hur tvillingtransfusionen utvecklas under graviditeten kan tvillingarna dö inuti livmodern eller överleva, men med hög risk för fosterskador.

I vecka 18 fick vi nästa chock. En av bebisarna hade en cysta som växte på lungan och sköt hjärtat åt sidan. Varje vecka under graviditeten åkte vi till sjukhuset för att undersöka både TTS och lungcystan. Det var en tuff period med mycket oro men vi försökte vara positiva och hålla modet uppe.

Familj och vänner stöttade oss under den här kämpiga tiden. En dag sa en nära vän att hon var övertygad om att våra bebisar var supermagiska enhörningsbebisar och började sjunga om dem. Det var så skönt och befriande att höra att vi började skratta! Vi kommer aldrig glömma det lyckliga och lugnande ögonblicket.

Vår väns korta jingel följde oss sedan under resten av graviditeten och hjälpte oss att vara positiva och tro på att allt skulle bli bra. Och allt blev bra.

Och det är därför vi kallar dem supermagicalunicorntwins. För oss är de verkligen våra supermagiska enhörningsbebisar.”