I fjällen med barn – Åre-tips

Det finns gott om saker att hitta på när du är i fjällen med barn, både sommar och vinter! Här får du tips på familjeaktiviteter i Åre.

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Anna och Jacob tipsar om aktiviteter i fjällen med barn.
"Missa inte Tännforsen., Sveriges största vattenfall som ligger cirka 20 minuters bilfärd från Åre."
Foto: BabyBjörn

Anna Kihlström och Jacob Lönnström bor i Åre och delar med sig av sina bästa utflyktstips för dig som är i fjällen med barn – för både vinter- och sommarsäsongen.

Utomhusaktiviteter med barn kräver planering – här får du 5 proffstips inför utflykten

Vintersäsong

Rödkullen. Barnanpassad skidåkning i Åre-fjällen med barn. Det är kanon att spendera en dag här, gärna med andra föräldrar. Ni vuxna kan turas om att åka skidor och passa barnen. Grillplats och pulkabacken finns längst ner vid Rödkullens parkeringsområde. Här kan man åka på rullband med de minsta, åka pulka eller bara grilla korv, busa och mysa.

Vita Renen våffelstuga och backrestaurang. Ta en längdtur till Vita Renen på Renfjället! Utgå från Edsåsdalen, härifrån är det cirka 4 kilometer. Ta barnet i pulka efter skidorna. Den minsta bebisen kan också sitta tryggt i bärselen innanför jackan eller i dunoverallen och hänga med upp till världens finaste fjäll. Fantastisk utsikt över Åre härifrån!

Fröå gruva. Ligger mellan Huså och Åre Björnen. Hit kan man åka med längdskidor, en 4 km fin väg och väl där finns världens mysigaste stuga med god mat, väldigt barnvänligt.

Planera din resa med barn – checklista!

Sommarsäsong

Åre fjäll. Såklart! Parkera vid Fjällgården, packa bebis i bärselen och gå rakt upp på fjället. Du kan välja att gå 15 minuter så har du redan där världens finaste utsikt. Eller gå 30-40 minuter till och kom upp till Hummeln där du ser ännu mer och ännu längre!

Ullådalen. En favorit om hösten med fantastiska färger och utsikt. Utgå från Ullådalen och promenera rakt upp mot toppen. Vi brukar plocka lite bär på vägen som vi äter upp innan vi går ner igen.

Solstigen. Den här vandringsleden slingrar sig från Björnen och runt hela Åreskutan och det finns många platser att utgå ifrån, allt beroende på hur långt man vill gå. Vi brukar utgå från Fjällgården eller Tottbacken. När du väl är på Solstigen kan du också välja vilken led du vill vandra. Jättefina leder både sommar och höst!

Skogsutflykt med barn – inspiration till mat och aktiviteter

Tännforsen. Sveriges största vattenfall som ligger cirka 20 minuters bilfärd från Åre. Här kan man ta en promenad i skogen och titta på det mäktiga vattenfallet. Och sen ta en fika eller äta lunch eller middag på restaurangen.

Tegeforsen. Ligger mellan Åre och Duved. Hit brukar vi cykla för en picknick på sommaren! En jättemysig skogsväg som tar cirka 20 minuter med cykel. Man kan också köra bil på 10 minuter.

Fröå gruva. Se ovan. På sommaren kan man också åka hit, med bil, cykel (vi kör cykelvagn som vår dotter Edith älskar) eller så tar man en promenad från Åre Björnen!

Inspirerande läsning! Friluftsliv och småbarnsvardag

Se filmen om Bärsele One Outdoors med Anna och Jacob och deras dotter Edith.

Om Anna och Jacob i artikeln

Anna Kihlström jobbar som Visual Merchandiser på Peak Performance. Hon gillar skidåkning, inredning och träning.
Jacob Lönnström jobbar på Peak Performance, är deltidsbrandman och gymägare. Han gillar crossfit och skidåkning – både utför och längd. Både Anna och Jacob är aktuella som modeller för BABYBJÖRN Bärsele One Outdoors.

Bäst med Åre? ”Lättsamheten att ta sig till naturen och vårt fantastiska matutbud i byn!”