Packlista för bebis i 8 korta steg

Så där, nu har du bockat av allting som ska förberedas inför resan! Då är det bara själva packningen kvar. Vem hade kunnat tro att en packlista för en så liten bebis kunde bli så lång? Använd istället vår korta packlista för bebis med bara de nödvändigaste prylarna och några praktiska tips.

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Barn på stranden i solhatt, att resa med bebis är spännande.
Behövs visum? Ansök på landets ambassad eller via en servicesajt online.
Foto: Johnér

Här är förslag på en kort checklista för bebis som du förstås kan anpassa utifrån dina behov och barnets ålder. Lycklig resa!

  1. Babyvagga. På många flyg kan man hyra en babyvagga som barnet kan sova i. Fantastiskt framför allt på långflygningar. Tänk på att den måste förbokas.
  2. Fönsterplats. Boka fönsterplats på flyget eller tåget, då kan du få stöd av väggen när barnet sover eller när du ammar. Och förhoppningsvis en egen lugn vrå.
  3. BärseleEn bärsele underlättar enormt när man reser med småbarn. Bägge händerna blir fria samtidigt som barnet får ständig kroppskontakt.
  4. Napphållare. Att böja sig ner och leta efter nappen (eller snuttefilten!) stup i kvarten är ingen höjdare, speciellt om man sitter trångt. Lösningen heter napphållare.
  5. Resevagn. En lättburen resevagn med liggläge är bra att ha på promenader och restaurangbesök på kvällen.
  6. ResesängEgen resesäng kan underlätta nattningen då det är en välbekant och skön sovplats. Bädda gärna med barnets använda sängkläder så är doften densamma som hemma.
  7. Litet reseapotek. Mycket går att köpa även på resande fot, men det kan vara skönt att ha med sig vätskeersättning, något febernedsättande och en febertermometer.
  8. Väska med det viktigaste. En väska att ta med ombord med extra klädombyten, blöjor, något att äta och dricka, tvättlappar och en leksak kan göra hela skillnaden på resan.