7 tecken på att du är med barn

Det syns inte, du har bara berättat för de allra närmaste och förväntas därför vara precis som vanligt. Samtidigt är din kropp totalt belägrad av hormoner och INGENTING känns som vanligt.

Gravidtrötthet i ett nötskal.
Foto: Johnér

1. Tröttheten. Du trodde att du varit trött innan. Nu somnar du på bussen hem från jobbet kl. 17, behöver ta en lunch-nap i vilorummet för att överhuvudtaget fungera och gråter av trötthet kl. 20 på kvällen. Gravidtrötthet i ett nötskal.

2. Illamåendet. Att lugnt och sansat stiga upp på morgonen, gå på toaletten och sedan njuta av en kopp kaffe. Det är ett minne blott. Nu gäller det att så fort som möjligt stoppa något ätbart i munnen, för att inte behöva hänga över den vita tronen hela morgonen. Lägg då till att må lika illa dygnet runt, 7 dagar i veckan.

Medel mot illamående – 6 tips till dig som är gravid

3. Hungern. Livsmedelsverket säger att bebisen behöver en frukt extra/dag. Vi säger att mamman behöver mycket mer än så. För att överleva. Ett konstant intag av diverse snacks känns plötsligt helt normalt. Mackor, kex, nötter, bullar, yoghurt, citrusfrukter… Snacks o’clock någon?

Tips på bra gravidmat

4. Luktsinnet. Luktar din partner helt plötsligt outhärdligt illa trots att du tidigare älskat hens doft? Är t-banan eller bussen numera din värsta fiende och det enda sättet att överleva är med halva ansiktet täckt av en halsduk? We know the feeling.

5. Brösten. Små och mjuka i vanliga fall. Numera dubbelt så stora, stenhårda och ömma som aldrig förr. Japp, det är inte bara magen som växer under en graviditet.

6. Smaksinnet. Alltid älskat thaimat och nu får bara tanken dig att börja hulka. Morgonkaffet som tidigare var ett måste är nu det absolut sista du är sugen på. Smaksinnet spelar dig verkligen ett spratt och helt plötsligt är du sugen på de mest otippade s(m)akerna.

7. Humöret. Den allra lugnaste och mest stabila person kan helt plötsligt bli rosenrasande eller gråta så att tårarna sprutar. Hormonerna som tagit din kropp i besittning lever sitt eget liv och din omgivning får se sidor av dig som inte ens du själv visste fanns.

Graviditetsillamående – allt du behöver veta

7 tecken på att du är med barn

Håll utkik efter förändringar på dessa områden om du misstänker att du är med barn

  1. Trötthet
  2. Illamående
  3. Hunger
  4. Luktsinne
  5. Brösten
  6. Smaksinne
  7. Humör