Babyshower-dekorationer: 5 färgsprakande idéer

Att ordna en babyshower innebär fullt fokus på den blivande mamman, men det är också ett perfekt tillfälle att gå loss på babyshower-dekorationer. Partybloggaren Meredith från Cake & Confetti delar med sig av fem färgglada tips för att skapa en superfestlig stämning till bebisfirandet.

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Färgglatt glaserade munkar är perfekta som babyshower-dekorationer.
Vackert dekorerade munkar blir fina babyshower-dekorationer och njutbart för gästerna.
Foto: Ailee Petrovics

Det är spännande tider när det vankas babyshower och jag vet hur viktigt det är att göra den speciell för den blivande mamman. Jag är partybloggare och gravid med mitt första barn, och skulle därför vilja dela med mig av de babyshower-dekorationer som jag tycker är viktigast för att dagen ska bli minnesvärd. Jag brukar satsa på att dekorera där maten och efterrätterna är uppdukade.

Behöver du present-idéer? Här är den bästa och mest användbara babyshower-presenten

Babyshower-dekorationer: Mina 5 bästa tips

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Skapa färgglada babyshower-dekorationer med massor av ballonger.
Färgglada ballongarrangemang kan bli spektakulära babyshower-dekorationer.
Foto: Ailee Petrovics

Ballonger

Ballonger är superbra och prisvärda babyshower-dekorationer. Du kan använda två stora, runda ballonger på varsin sida om efterrättsbordet eller ballongtejp för att skapa en Pinterest-värdig installation att hänga ovanför. Ballongtejp är egentligen till för att skapa stora ballongbågar, men jag brukar använda den för att enkelt skapa något iögonfallande till fester. Använd en elektrisk ballongpump för att spara tid.

Roliga aktiviteter för gästerna: De 10 bästa babyshower-lekarna

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Bär och munkar som babyshower-dekorationer.
Att dekorera med mat och bakverk blir njutbart både för öga och gom.
Foto: Ailee Petrovics

Mat och bakverk

Vackert dekorerade tårtor, cupcakes, munkar, makroner och småkakor är perfekta både som babyshower-dekorationer och att bjuda gästerna på. Använd tårtfat i olika höjd för att skapa visuell dynamik. Om du inte bjuder på en hel måltid skulle jag rekommendera några enkla alternativ – lätt plockmat och lite olika sötsaker. Använd vita serveringsfat och servera sådant med mycket färg såsom färska bär eller caprese-sallad.

Fler utsökta babyshower-idéer: Mat och dryck från världens alla hörn

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Blomsterarrangemang som babyshower-dekorationer livar upp på festen.
Variation är det viktigaste för att skapa en proffsig blomsterbukett.
Foto: Ailee Petrovics & The Cotton Collective

Blommor

Färgglada blommor livar upp vilken fest som helst och du behöver inte ruinera dig hos en florist för att få till vackra buketter till dina babyshower-dekorationer. Variation är det viktigaste för att buketterna ska se proffsiga ut, så köp 4–5 olika buketter i mataffären. Fyll en vas med gröna blad som bas och lägg sedan till några större blommor, ett par mindre blommor och några bärkvistar för textur.

Vad ger man en nyfödd? Tips på 9 saker en bebis behöver

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Skyltar som babyshower-dekorationer är ett roligt sätt att presentera maten eller välkomna gästerna.
Skyltar är ett roligt sätt att presentera maten eller välkomna gästerna.
Foto: Ailee Petrovics & The Cotton Collective

Skyltar

Skyltar är ett uppskattat sätt att presentera de olika matalternativen, men de är också utmärkta som babyshower-dekorationer! Du kan ladda ner och skriva ut skyltar från Etsy för att matcha babyshower-temat eller göra egna. Om du känner någon kalligraf eller har en vän med vacker handstil är det ett jättebra alternativ.

Behöver du tips på present till en gravid vän?

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Babyshower-dekoration: Skapa en fondvägg där gästerna kan ta foton.
Fixa en fondvägg där den blivande mamman kan ta foton med gästerna.
Foto: Ailee Petrovics

Fondväggar

En rolig grej att ha på babyshowern är en plats där den blivande mamman kan ta foton med gästerna. Jag älskar den här återanvändbara blomsterväggen jag gjorde och om du är sugen på att pyssla finns en länk till hur du gör en likadan längst ner på sidan. Du kan också göra det enkelt genom att hänga upp ett fint lakan och sätta fast ballonger eller blommor runtomkring.

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Porträttbild av Meredith Staggers från bloggen Cake & Confetti

Meredith Staggers

Meredith är kvinnan bakom den färgsprakande party- och livsstilsbloggen Cake & Confetti. Hon tror helhjärtat på att fira alla livets små stunder med ett glas bubbel eller en bit jordgubbstårta!

Hon bor i Houston, Texas i USA med sin make Trent och de väntar sitt första barn inom kort.

Babyshower-dekorationer

Instruktioner för hur du gör en egen fondvägg med blommor hittar du hos Cake & Confetti.