Förlossningsberättelse: min snabba bilförlossning

”Att känna ett huvud mellan dina ben, när du har både trosor och byxor på dig, det är panik!” Tina födde sitt barn i bilen på väg till sjukhuset. Här berättar hon om sin snabba bilförlossning.

BABYBJÖRN Föräldramagasin – En bilförlossning som gick snabbt men bra när Tina födde sitt barn i bilen på motorvägen.
Vi pratar ofta om hur Moa kom till världen. Det är med mycket skratt och kärlek, men också en del "tänk om…?".
Foto: Johnér

Missa inte! Att föda hemma

Vår bilförlossning

Vi väntade vårt andra barn och har redan en flicka på 2,5 år. Båda mina graviditeter har varit jättebra – jag har mått hur bra som helst.

Vår första flicka fick vi tre veckor tidigt, och det tog endast fem timmar från det att vattnet gick, så visst var man nervös inför denna förlossning.

Kan det ha varit slemproppen?

Bebis var beräknad till den 17 juli. Den 10 juli åkte vi in till kvinnokliniken i Malmö då det var alldeles stilla och lugnt i magen, en bilresa på drygt 2 mil. Allt såg bra ut, men jag var knappt öppen så det var bara att vänta. Den 12 juli vaknade jag med magont och på toaletten var det slem och blod. Kan det ha varit slemproppen?

Läs också! För tidigt född

Jag ringde kvinnokliniken och berättade om vår första förlossning. De sa att jag skulle klocka värkarna och när det var runt 5-6 minuter mellan varje så skulle vi komma in. Jag kollade och det var 10-11 minuter. Dottern och jag gick för att vila.

Bebisen är på väg

Plötsligt vaknar jag av en känsla. Jag ringde min sambo och grät: ”Det gör så himla ont du måste komma hem. Bebisen är på väg.”

Det tog sambon 15 minuter att komma hem. När han kom innanför dörren kunde jag knappt stå på benen. ”Vi kommer aldrig hinna in”, sa jag.

Vi hade nyss kommit ut på motorvägen, jag skriker på min sambo att huvudet är på väg ut.

BABYBJÖRN Föräldramagasin – En bilförlossning som slutade lyckligt, Tina fick komma till sjukhuset med sin nyfödda dotter Moa.
Ambulansen kom och hjälpte oss in till sjukhuset. Väl inne fick vi reda på att vi fått en flicka på 48 cm och 3580 gram. Hon var helt perfekt.
Foto: privat

Bilförlossningen på motorvägen

Jag ringde 112: ”Jag håller på att föda och vi kommer inte hinna in!” Sambon hade redan hunnit sätta sig i bilen och vi var på väg till sjukhuset.

112-killen i luren frågade om vattnet hade gått. Precis när han frågade så ”poff!” där gick det, och i och med att vattnet gick kom första krysten.

Mer läsning: Förlossningsberättelse ur en pappas perspektiv

Vi hade nyss kommit ut på motorvägen, jag skriker på min sambo att huvudet är på väg ut! Han måste stanna! Nästa krystvärk och där kom huvudet.

Att känna ett huvud mellan dina ben, när du har både trosor och byxor på dig och sitter i en trång bil med en stor bilstol bakom dig, det är panik! Jag kände inte panik över att jag höll på att föda utan hur F * N skulle jag få av mig byxorna?

Byxorna kom av och jag höll i vår bebis huvud. När sambon väl fått stopp på bilen och kom runt så kom nästa krystvärk och med den kom resten av bebisen. Han fångade upp bebisen och lade den på min mage.

Två minuter senare…

Förloppet mellan att vattnet gick till bebis låg på min mage var ungefär 2 minuter. Känslan att halvligga i en bil på motorvägen med ens bebis på magen, ja den är som ni förstår totalt omöjlig att förmedla, men det var en lycka, en lättnad, en glädje.

Ambulansen kom och hjälpte oss in till sjukhuset. Väl inne fick vi reda på att vi fått en flicka på 48 cm och 3580 gram. Hon var helt perfekt, så perfekt som man kan bli.

Många frågar om hur vi mådde och om det inte var en total skräck. Vårt svar är NEJ! I vårt fall gick allt jättebra. Allt gick smidigt och väldigt enkelt, inga skador på varken mig eller bebis. Naturen brukar fixa det mesta. Vi är otroligt glada och stolta över vår flicka som gav oss ett speciellt minne för livet.

Tio orsaker att sakna gravidmagen


Få din förlossningsberättelse publicerad i This is Life!

Vi är nyfikna på din historia. Mejla din förlossningsberättelse (max 500 ord) samt minst en bild till magazine@babybjorn.com

Vi förbehåller oss rätten att redigera i din text om vi väljer att publicera den. Ersättning utgår inte.


 

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Bilförlossning för denna familj som består av Tina, Robin och deras två döttrar.
 
Foto: privat

Tina

Vår familj består av mig och min sambo, våra två döttrar på 3 år respektive 9 månader och vår hund Chico. Vi bor i Svedala strax utanför Malmö i huset som vi köpte när vår äldsta dotter just fyllt 5 månader.

Tankar om bilförlossningen:
”Vi pratar ständigt om hur vår lilla tjej Moa kom till världen. Det är med mycket skratt och kärlek, men också en del ’tänk om…?’. Nu gick det ju superbra och jag är så otroligt stolt över mina fina barn och min härliga sambo.”