Podcasts om graviditet – 6 tips

Podcasts om graviditet och förlossning är en grym källa till information. Äkta, ärligt och nära – nästan som ett samtal med kompisarna. Vi guidar dig i gravidpodd-djungeln och tipsar om våra favoriter.

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Kvinna lyssnar på podcast om graviditet och förlossning.
 
Foto: Johnér

1. Vattnet går! I varje avsnitt träffar Nina Johansson en känd eller okänd kvinna som berättar öppenhjärtigt om sin graviditet och förlossning. Podden tar upp massor av intressanta ämnen såsom tvillinggraviditet och födsel, kejsarsnitt, missfall och att föda med doula.

Missa inte författaren Anna Winbergs förlossningsberättelse

2. Förlossningspodden. Leds av Emma Philipsson som bl.a. jobbar som doula och som har varit med vid massor av förlossningar. Olika gäster och teman i varje avsnitt. Ämnen som tas upp är t.ex. förlossning från en mans perspektiv, förlossningsrädsla, foglossning och amning.

Läs en förlossningsberättelse ur en pappas perspektiv

3. Parterapi. Magaux och Jacob är tillsammans och väntar sitt första barn. I podden delar de med sig av graviditeten från två synvinklar. Ärligt och med mycket humor.

4. Preggopodden. Andrea Brodin och Ann Söderlund är båda gravida med sitt tredje respektive femte barn och pratar i podden om graviditet, förlossning och om att vara mamma.

5. Miraklet i magen. En podcast av BB Sofia. Barnvagnsbloggaren Anna Lavfors programleder och lyssnaren får träffa en rad olika personer som delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser. I varje avsnitt tas olika ämnen upp, allt från sex under graviditeten till KUB-test och missfall.

6. Magpodden. Bodil Bergman Hughes är fotograf och specialiserad på gravid- och nyföddfoto. Podden bygger på sju olika kategorier; mag-måndag, mamma-måndag, tvilling-tisdag, tutt-torsdag, förlossningsfredag, selfie-saturday och sorg-söndag. Bodil träffar ett gäng olika kvinnor som berättar om sin resa som gravid och nybliven mamma.

Dags att packa din förlossningsväska? Läs vår checklista! 

Bonus! Förlossningsberättelser i ”vanliga” poddar

Fredagspodden med Hannah & Amanda Avsnitt nr 34 ”Förlossningsbonanza”

Veckans bläcka! Avsnitt 5 ”Gravidspecial”, Avsnitt 20 ”Förlossning. Och ögonfransar”, Avsnitt 70 ”Hamburgergreppet”

Pappapodden med Nisse och Manne Avsnitt 109 ”Nisse har fått ett till barn-avsnittet”

Cissi & Hormonerna Avsnitt 6 ”Förlossningshistorier”

Josefin & Vanja Avsnitt 21 ”Barnavsnittet”