Junior Art Director

Vill du jobba på ett kreativt företag med stark entreprenörsanda? BABYBJÖRN är inne i en expansiv fas och vi letar nu efter en junior Art Director med digitalt fokus till vår marknadsavdelning på huvudkontoret i Solna.

Som junior Art Director kommer du att få arbeta med varierande arbetsuppgifter och i en roll som ger dig stor möjlighet att utvecklas. Tillsammans med seniora kreatörer och projektledare kommer du att vara delaktig i större projekt, samtidigt som du kommer att få arbeta självständigt och vara ansvarig AD i mindre projekt. Vi tror att du tidigare har varit med vid enklare fotograferingar, film- och grafisk produktion och nu gärna vill testa på det på egen hand. Med energi och driv gör du allt från att ta fram briefer till att regissera instruktionsfilmer, enklare retusch, efterarbete mot fotograf och administrationen av färdiga bilder.

Vi ser också att du, med lyhördhet för varumärket, kommer att jobba ut design och original till olika typer av marknadsmaterial, framför allt till digitala kanaler, men även för trycksaker.

Eftersom vår målgrupp har hög närvaro på till exempel Instagram och Facebook vill vi gärna att du har erfarenhet av att skapa och producera innehåll till sociala medier. Kanske har du provat på videoproduktion och motion graphics? I så fall är det ett stort plus!

Att du har en stark form- och bildkänsla ser vi som en självklarhet, då vårt varumärkes visuella uttryck är väldigt viktigt för oss.

Vi tror att du

  • har praktisk erfarenhet av uppgifterna i denna roll, antingen från praktik under utbildning eller 1–2 års arbetslivserfarenhet från byrå eller in-house på marknadsavdelning.
  • har en nyligen avslutad eftergymnasial utbildning med inriktning mot art direction, design och reklam från t.ex. Berghs, Forsbergs, Hyper Island eller motsvarande internationell utbildning. Kurser inom foto och formgivning är meriterande.
  • kan ta fram idéer och producera innehåll för digitala kanaler.
  • behärskar programmen i Creative Suite.
  • trivs med att jobba både självständigt och i team med andra kreatörer och projektgrupper.
  • är noggrann och kvalitetsmedveten.
  • talar och skriver engelska och svenska obehindrat. Fler språk är meriterande.
  • är en nyfiken och positiv team player.
  • är en strukturerad doer som kan arbeta med flera pågående projekt samtidigt.
  • tycker att det är naturligt att ge och ta emot feedback.

Vad kan vi erbjuda dig?

Chansen att arbeta med ett svenskt, välkänt varumärke i premiumsegmentet – i en kreativ roll med stor möjlighet att utvecklas. Här får du jobba tillsammans med engagerade kollegor på en familjär arbetsplats. BABYBJÖRN har en stark global närvaro och erbjuder hållbara produkter i hög kvalitet. Vi drivs av att göra småbarnslivet enklare för föräldrar världen över och att skapa kommunikation som engagerar. Eftersom BABYBJÖRN finns på över 50 marknader kommer dina arbetsuppgifter att präglas av ett globalt perspektiv. Du kommer att jobba på huvudkontoret i Solna och rapportera till Head of Marketing Communications. Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning i 6 månader.

Är det här något för dig? Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande. Skicka därför din ansökan märkt ”Junior Art Director” så snart som möjligt, dock senast den 6 mars 2020 till: jobb@babybjorn.com

Vi är väldigt nyfikna på vad du har gjort innan, så glöm inte att skicka med arbetsprover!

Vid frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Malena Lindblad, HR Manager, eller Caroline Altelius, Head of Marketing Communications, på tel. 08-544 968 00.

Viktig information till dig som skickar in en ansökan till oss på BabyBjörn AB: Din ansökan innebär att BabyBjörn AB kommer att lagra och kan komma att använda dina personuppgifter i rekryteringssyfte i 24 månader från och med insamling. Uppgifterna kommer inte att behandlas i annat syfte än tidigare angivet och inte heller att överföras till tredje part. För mer information om var och hur länge vi behandlar dina personuppgifter samt mer information om dina rättigheter kring radering och dataportabilitet, vänligen kontakta oss på mydata@babybjorn.com

BabyBjörn AB är ett svenskt familjeföretag med cirka 140 anställda i koncernen, som utvecklar, marknadsför och distribuerar barnprodukter, främst för åldersgruppen 0–3 år. Företaget grundades 1961 och sedan starten har fler än 30 miljoner barn burits i våra bärselar. Vi omsätter idag ca 800 miljoner SEK och 95 % av försäljningen går på export till över femtio länder. Mer information finns på www.babybjorn.com