Product Safety & Compliance Specialist

Till vårt huvudkontor i Solna söker vi en Product Safety & Compliance Specialist 

Produktsäkerhet är en central del i BabyBjörns affärsidé och vår viktigaste uppgift som prioriteras över alla andra krav. Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete i internationell miljö där du får arbeta med ett världskänt, starkt varumärke och högkvalitativa, väldesignade produkter.

I din roll som Product Safety & Compliance Specialist arbetar du produktnära och ansvarar för att säkerställa att produktportföljen uppfyller de lag- och standardkrav som finns på respektive marknad. Du arbetar med befintliga produkter liksom nyutveckling och samarbetar med produktutvecklare, kvalitetsavdelningen och extern expertis för att utföra riskanalyser och se till att våra produkter är säkra att användas av barn. Du bevakar aktuella regelverksändringar för att sedan kommunicera ut dessa till berörda i organisationen och du deltar i internationella standardgrupper som arbetar med standarder som är relevanta för BabyBjörns produktportfölj. I din roll ingår även att planera och beställa tester samt att utreda eventuella rapporter om avvikelser vad gäller produktsäkerhet och regeluppfyllande och att i samband med det eventuellt ha kontakt med tillsynsmyndigheter.

På BabyBjörn blir du en del av ett världsledande svenskt familjeföretag med stark gemenskap och ett otroligt engagemang. Arbetsplatsen ligger i Bergshamra, Solna, med vacker utsikt över Brunnsviken.

Är det dig vi söker?

Utbildning

Du är högskoleingenjör/civilingenjör eller har BSc med teknisk inriktning.

Erfarenhet

Du har minst fem års erfarenhet av att arbeta med produktkrav. Om du har arbetat inom barnartiklar internationellt är det meriterande. Bland dina tidigare uppgifter har du riskutvärderat produkter ur ett säkerhetsperspektiv, tolkat regelverk och kommunicerat ut dessa till övrig organisation samt utrett avvikelser och bemött tillsynsmyndigheter i utredningar. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, i svenska liksom i engelska.

Egenskaper

Som person är du analytisk, noggrann, strukturerad och självgående med en väl utvecklad kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är bra på att sätta dig in i regelverk och standarder och göra dem begripliga för övrig organisation, och du kan förutse konsekvenser av beslut.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är på heltid och provanställning i sex månader tillämpas. Arbetsplatsen ligger i Bergshamra, Solna, med vacker utsikt över Brunnsviken. Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför din ansökan märkt ”Compliance” så snart som möjligt, dock senast den 17 januari 2021 till jobb@babybjorn.com.

Vid frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Malena Lindblad, HR Manager eller Johan Sandberg, Product Director, på tel. 08-54496800.

Viktig information till dig som skickar in en ansökan till oss på BabyBjörn AB: Din ansökan innebär att BabyBjörn AB kommer att lagra och kan komma att använda dina personuppgifter i rekryteringssyfte i 24 månader från och med insamling. Uppgifterna kommer inte att behandlas i annat syfte än tidigare angivet och inte heller att överföras till tredje part. För mer information om var och hur länge vi behandlar dina personuppgifter samt mer information om dina rättigheter kring radering och dataportabilitet, vänligen kontakta oss på mydata@babybjorn.com.

BabyBjörn AB är ett svenskt familjeföretag som utvecklar, marknadsför och distribuerar barnprodukter, främst för åldersgruppen 0–3 år. Företaget grundades 1961 och sedan starten har fler än 30 miljoner barn burits i våra bärselar. I BabyBjörn AB och våra dotterbolag i Nordamerika och Asien är vi cirka 150 anställda. Föregående verksamhetsår uppgick omsättningen till cirka 820 miljoner SEK och 95 % av försäljningen går på export till över femtio länder. Mer information finns på www.babybjorn.com