Projektledare

Nytt jobb Babybjörn: Till vårt huvudkontor i Solna söker vi en projektledare

Till vårt huvudkontor i Solna söker vi en Projektledare

Vi erbjuder dig ett spännande arbete i internationell miljö där du får arbeta med ett världskänt, starkt varumärke och högkvalitativa, väldesignade produkter.
Din huvudarbetsuppgift som projektledare blir att driva projekt från färdigt koncept till lansering. Du ska kort och gott se till att projekten når uppsatta mål, avseende tid, kvalitet och budget samt att våra produkter kommer ut till våra förväntansfulla konsumenter som planerat.

Är det dig vi söker?

Utbildning och erfarenheter
Vid sidan av en högskoleutbildning ska du ha gått någon form av projektledarutbildning. Från tidigare arbeten har du minst fem års erfarenhet av att driva stora projekt inom konsumentprodukter och gärna i en internationell miljö. Du kan flytande svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med BOM (bill of material)/inköp.

Egenskaper
Som projektledare är du engagerad, lyhörd och resultatinriktad. Du är en god kommunikatör som kan
klargöra förutsättningarna för de personer som knyts till projektet samt koordinera alla berörda aktiviteter och funktioner. Då lanseringsprojekt involverar flera avdelningar ska du vara van vid att arbeta utåtriktat och tvärfunktionellt. Dessutom ska du kunna hantera flera projekt samtidigt.

Du ska kunna ställa krav på, engagera och motivera dina projektmedlemmar samt skapa driv i projekten så att ni tillsammans levererar rätt sak i rätt tid, till rätt kvalitet, dvs. säkerställa att ni följer uppdragsbeskrivningen. Du tar initiativ, ser till att inget faller mellan stolarna, gör uppföljningar och har affärsnyttan för ögonen. Dagligen kommer du att ställas inför problem som ska lösas, vilket innebär att du måste ha ett flexibelt och lösningsorienterat arbetssätt.

Tjänsten är på heltid och provanställning i sex månader tillämpas. Du kommer att tillhöra vår
Produktutvecklingsavdelning som idag består av sju personer och rapportera till Director of Product
Development. Arbetsplatsen ligger i Bergshamra, Solna, med vacker utsikt över Brunnsviken.

Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför din ansökan märkt ”Projektledare” så snart som möjligt, dock senast den 19 januari 2018 till jobb@babybjorn.com
Vid frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta HR Manager, Malena Lindblad eller
Director of Product Development, Maria Strandberg på tel. 08-544 968 00.

BabyBjörn AB är ett svenskt familjeföretag med cirka 100 anställda som utvecklar, marknadsför och distribuerar barnprodukter, främst för åldersgruppen 0–3 år. Företaget grundades 1961 och sedan starten har fler än 30 miljoner barn burits i våra bärselar. Föregående verksamhetsår uppgick omsättningen till 590 miljoner SEK och 95 % av försäljningen går på export till över femtio länder.