Webbansvarig

Till vårt huvudkontor i Solna söker vi en Webbansvarig

Vill du bli en del av ett engagerat och drivet marknadskommunikationsgäng och arbeta i en internationell miljö med ett av Sveriges starkaste varumärken?

Som webbansvarig ansvarar du för att optimera och maximera kundupplevelsen på vår webbplats. Du har en viktig roll i att hålla ihop struktur och innehåll, både visuellt och funktionellt. Du ansvarar för innehålls- och utvecklingsplaner och ser till att lanseringar och kampanjer kommer upp i tid. Du planerar och koordinerar arbetet med att ta fram optimerat innehåll för webbplatsen, där ett proaktivt arbete med SEO är en viktig del, men även löpande kontakt med extern webbpartner. Du identifierar förbättringsområden och leder utvecklingsaktiviteter och projekt. Dessutom skapar du visst innehåll själv och gör dagligen uppdateringar. Löpande uppföljning och analyser är viktiga uppgifter samt även ett nära samarbete med andra funktioner på företaget, t.ex. vår e-comavdelning.

Är det dig vi söker?

Utbildning och erfarenhet

Du har examen från högskola/universitet eller relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot marknadskommunikation, innehåll och webb. Du har erfarenhet av arbete med en eller flera webbplatser, helst flerspråkiga och är väl bekant med hur en sajt fungerar och är uppbyggd. Du har arbetat med något CMS-system, SEO och Google Analytics. Erfarenhet av content marketing, SEM och e-handelssajter är meriterande. Du kan flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Egenskaper

Du drivs av att se förbättringar, där olika aktiviteter bidrar till en bättre helhet och där du tillsammans med andra ser till att ni lyckas. Du tycker att det är kul att jobba med andra och drar dig inte för att ta kontakt eller leda projekt och andra kollegor om det behövs. Som person är du strukturerad, noggrann och målfokuserad. Kanske har du jobbat som webbredaktör tidigare, eller har erfarenhet av att koordinera flera olika delar runt en webbplats.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete i internationell miljö där du får arbeta med ett världskänt, starkt varumärke och högkvalitativa, väldesignade produkter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och provanställning sex månader tillämpas. Du kommer att tillhöra vår Marknadskommunikationsavdelning som idag består av tio personer och rapportera till Director of Marketing Communications. Arbetsplatsen ligger i Bergshamra, Solna, med vacker utsikt över Brunnsviken.

Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande – skicka därför din ansökan märkt ”Webbansvarig” så snart som möjligt, dock senast den 16 september 2018 till: jobb@babybjorn.com

Vid frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Malena Lindblad, HR Manager eller Elin Ahlsén Lindström, Director of Marketing Communications på tel. 08-544 968 00.

Viktig information till dig som skickar in en ansökan till oss på BabyBjörn AB: Din ansökan innebär att BabyBjörn AB kommer att lagra och kan komma att använda dina personuppgifter i rekryteringssyfte i 24 månader från och med insamling. Uppgifterna kommer inte att behandlas i annat syfte än tidigare angivet och inte heller att överföras till tredje part. För mer information om var och hur länge vi behandlar dina personuppgifter samt mer information om dina rättigheter kring radering och dataportabilitet, vänligen kontakta oss på mydata@babybjorn.com 

BabyBjörn AB är ett svenskt familjeföretag med cirka 130 anställda i koncernen, som utvecklar, marknadsför och distribuerar barnprodukter, främst för åldersgruppen 0–3 år. Företaget grundades 1961 och sedan starten har fler än 30 miljoner barn burits i våra bärselar. Föregående verksamhetsår uppgick omsättningen till 650 miljoner SEK och 95 % av försäljningen går på export till över femtio länder. Mer information finns på www.babybjorn.com