Copywriter

Närhet och enkelhet i de viktiga småbarnsåren

Vill du bli en del av ett kreativt team och jobba med ett av Sveriges mest älskade varumärken?

I rollen som copywriter kommer du få jobba brett med text; i små och stora projekt, konceptuellt och idédrivet, men även med textproduktion till många olika kanaler och enheter inkl. korrläsning och hantering av översättningar till många olika språk. Du kommer anpassa stil och språk efter olika texttyper såsom säljande copy, informativa texter och sökoptimering. Du kommer jobba i ett kreativt gäng och närmast dig har du både andra kreatörer och projektledare. Eftersom kvalitet är viktigt för oss kräver arbetet noggrannhet.

Den vi söker
– Har 4-5 års relevant erfarenhet av att skriva text för konsumentprodukter.
– Har utbildning från högskola/universitet eller relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot copywriting/kreativt skrivande och textproduktion, samt någon språklig utbildning på högskole-/ universitetsnivå. Meriterande med kurs inom SEO.
– Behärskar flytande svenska och engelska i tal och skrift.
– Har jobbat både med konceptuella och informativa texter – och tycker det är roligt med båda.
– Har mycket god språkkänsla och är van att hantera översättningar.
– Trivs både med att jobba på egen hand och att jobba idédrivet i kreativa arbetsgrupper med andra kreatörer (AD, formgivare m fl).
– Är noggrann och kvalitetsmedveten.
– Har troligen jobbat på byrå eller inhouse marknadsavdelning.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en bred och varierande copywriter-roll på ett företag som känner enormt engagemang och passion för bebisar och deras föräldrar i hela världen. Här kommer du arbeta med fantastiska produkter av hög kvalitet som går på export till ca 50 marknader. Du kommer jobba i Studioteamet som är en inhouse reklamavdelning med andra kreatörer, på huvudkontoret i Solna, med vacker utsikt över Brunnsviken. Du kommer rapportera till Studio Manager, och tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning i 6 månader.

Välkommen med din ansökan!

Den här rekryteringen sköts av Inhouse, och för mer information är du välkommen att kontakta Sandra Pettersson: sandra.pettersson@inhouse.se, +46 709 35 35 44.

Viktig information till dig som skickar in en ansökan till oss på BabyBjörn AB: Din ansökan innebär att BabyBjörn AB kommer att lagra och kan komma att använda dina personuppgifter i rekryteringssyfte i 24 månader från och med insamling. Uppgifterna kommer inte att behandlas i annat syfte än tidigare angivet och inte heller att överföras till tredje part. För mer information om var och hur länge vi behandlar dina personuppgifter samt mer information om dina rättigheter kring radering och dataportabilitet, vänligen kontakta oss på mydata@babybjorn.com.

BabyBjörn AB är ett svenskt familjeföretag som utvecklar, marknadsför och distribuerar barnprodukter, främst för åldersgruppen 0–3 år. Företaget grundades 1961 och sedan starten har fler än 30 miljoner barn burits i våra bärselar. I BabyBjörn AB och våra dotterbolag i Nordamerika och Asien är vi cirka 170 anställda. Föregående verksamhetsår uppgick omsättningen till cirka 950 miljoner SEK och 95 % av försäljningen går på export till över femtio länder.