Copywriter

Babybjörn Bärsele MiniBABYBJÖRN fortsätter att utvecklas och växa i hela världen och vår avdelning Marknadskommunikation behöver nu förstärkning med en till copywriter.

I den här rollen kommer du att jobba brett med textproduktion i små och stora projekt, konceptuellt och idédrivet, men även i produktionsfaser med korrläsning och administration av översättningar till många olika språk. Du kommer skriva för både tryckta och digitala kanaler och du kommer att anpassa stil och språk efter olika texttyper såsom säljande copy, informativa texter, instruktioner och ibland ren SEO-text. En stor del av arbetet sker på vår flerspråkiga webbplats i WordPress. Du kommer att jobba i ett kreativt och tight gäng och närmast dig har du både andra kreatörer och projektledare. Eftersom kvalitet är oerhört viktigt för oss kräver arbetet stor noggrannhet.

Är det dig vi söker?

Utbildning, erfarenhet och egenskaper

Du som söker

  • har 3-5 års relevant erfarenhet av att skriva text för konsumentprodukter
  • har utbildning från högskola/universitet eller relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot copywriting/kreativt skrivande och textproduktion, samt någon språklig utbildning på högskole-/universitetsnivå. Meriterande med utbildning/kurs inom översättning och SEO
  • behärskar flytande svenska och engelska i tal och skrift, fler språk är meriterande
  • är van att jobba med text på en webbplats
  • har jobbat med både ”konceptuella” och mer informativa texter – och tycker att det är roligt med båda
  • har mycket god språkkänsla
  • trivs både med att jobba på egen hand och att jobba konceptuellt i kreativa arbetsgrupper med andra kreatörer (AD, webbdesigner m.fl.)
  • är noggrann och kvalitetsmedveten
  • har troligen jobbat på byrå eller inhouse på marknadsavdelning.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en bred och varierande copywriterroll på ett företag som känner enormt engagemang och passion för bebisar och deras föräldrar i hela världen. Här kommer du att arbeta med fantastiska produkter av hög kvalitet som går på export till ca 50 marknader. Det globala perspektivet är närvarande varje dag i alla uppgifter, och du kommer att ha kollegor i flera olika delar av världen. Du kommer att jobba på huvudkontoret i Solna, med vacker utsikt över Brunnsviken. Du kommer att rapportera till Director of Marketing Communicatons och tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning i 6 månader.

Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande – skicka därför din ansökan märkt ”Copywriter” så snart som möjligt, dock senast den 31 oktober 2018 till: jobb@babybjorn.com . Skicka gärna med arbetsprover med din ansökan.

Vid frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Malena Lindblad, HR Manager eller Elin Ahlsén Lindström, Director of Marketing Communications på tel. 08-544 968 00.

Viktig information till dig som skickar in en ansökan till oss på BabyBjörn AB: Din ansökan innebär att BabyBjörn AB kommer att lagra och kan komma att använda dina personuppgifter i rekryteringssyfte i 24 månader från och med insamling. Uppgifterna kommer inte att behandlas i annat syfte än tidigare angivet och inte heller att överföras till tredje part. För mer information om var och hur länge vi behandlar dina personuppgifter samt mer information om dina rättigheter kring radering och dataportabilitet, vänligen kontakta oss på mydata@babybjorn.com

BabyBjörn AB är ett svenskt familjeföretag med cirka 130 anställda i koncernen, som utvecklar, marknadsför och distribuerar barnprodukter, främst för åldersgruppen 0–3 år. Företaget grundades 1961 och sedan starten har fler än 30 miljoner barn burits i våra bärselar. Föregående verksamhetsår uppgick omsättningen till 650 miljoner SEK och 95 % av försäljningen går på export till över femtio länder. Mer information finns på www.babybjorn.com