En produkt blir till

Barn behöver närhet för att få tröst, utvecklas och känna samhörighet. Det behovet utgår vi ifrån när vi tar fram nya produkter. Vi vill göra det enklare för barn att vara nära sina föräldrar i alla situationer samtidigt som vi vill att produkten ska uppmuntra barnets utveckling, passa barnets beteenden och rörelsemönster och vara snäll mot barnets kropp och hud. Det är helt enkelt barnen som bestämmer hur våra produkter ska se ut!

baby in bouncer bliss

Barns behov går före trender

När vi tar fram nya produkter står barnets utveckling alltid i fokus och vi vill att de ska uppmuntra barnets motorik. Ett exempel där barnets utveckling har gått före trender och teknik är våra babysittrar som inte gungas automatiskt av någon motor. Istället får barnet själv sätta babysittern i gungning och på så vis öva upp sin balans och motorik genom lek. Att babysittern saknar elektroniska delar gör också att den kan leva längre. Tyget är dessutom utbytbart eftersom det slits snabbare än resten av konstruktionen.


Inget är viktigare än säkerheten

Att göra produkter till bebisar och deras familjer är det roligaste vi vet. Samtidigt ställer produkter för nyfödda de allra högsta kraven på säkerhet. Varje liten detalj som lämnar våra fabriker måste vara säker att använda och det prioriteras högst i alla beslut vi tar. För att säkerställa att våra produkter håller högsta kvalitet tillverkar vi dem i samma fabriker som används av bland annat sjukvården och bilindustrin.


Förutser hur produkten skulle kunna användas på fel sätt

Våra produkter utvecklas tillsammans med medicinska specialister, såsom barnortopeder och neonatalläkare, för att få experters godkännande av de olika säkerhetsaspekterna av en produkt. Utöver det jobbar vi även med så kallad forseeable use. Det handlar om att förutse hur produkten skulle kunna användas på fel sätt och sedan eliminera dessa risker. Det är först när en produkt genomgått och klarat våra omfattande säkerhetstester och internationella produktstandarder som den är redo för marknaden.

toddler with bib eating

Giftfria och tuggvänliga material

Bebisar är flitiga upptäckare och vill gärna utforska genom att smaka, bita och tugga på våra produkter. Många av våra produkter kommer i kontakt med barnets hud och därför är det självklart att materialen vi använder är av hög kvalitet och fria från hälsofarliga ämnen, vilket inte alla textiler och plaster på marknaden är.


Alla våra textiler är certifierade enligt Oeko-Tex Standard 100

För att garantera att våra material är helt fria från hälsofarliga ämnen testas de regelbundet av oberoende testinstitut. Alla våra textiler är certifierade enligt Oeko-Tex Standard 100, klass 1 för babyprodukter som är en oberoende internationell hälsodeklaration för textiler (certifikatnummer Ö07-091). Certifieringen ger en garanti för att inga hälsofarliga eller allergiframkallande ämnen finns i materialen.

Mother and baby.