Babysitter: vanliga frågor och svar


Vi svarar på de vanligaste frågorna om babysittrar. Hittar du inte svar på din fråga? Kontakta oss, så hjälper vi dig.

Hur länge kan min bebis sitta i en babysitter?
Vi följer Världshälsoorganisationens (WHO) råd om att inte låta små barn sitta i samma position mer än en timme. Vi rekommenderar därför inte att låta ditt barn sitta i en babysitter mer än en timme i sträck. Däremot kan ditt barn såklart sitta i babysittern flera gånger om dagen. Du kan vara trygg med att ditt barn sitter ergonomiskt i våra babysittrar, då de är utformade för att ge optimalt stöd för rygg, nacke och huvud. Sammanfattningsvis, så uppmuntrar vi en variation mellan famn, bärsele, vagn, säng och babysitter.

När kan man börja använda en babysitter?
Du kan börja använda babysittern redan när ditt barn är nyfött. Våra babysittrar är mycket populära och beskrivs ofta som en ”lifesaver” av småbarnsföräldrar. Läs gärna våra kundrecensioner.

Kan min bebis sova i en babysitter?
Nej, du ska inte låta din bebis sova i en babysitter. Den tryggaste platsen för din bebis att sova på är i en babysäng eller vagga.

Vad ska man tänka på när man väljer babysitter?
Det viktigaste är att välja en babysitter som uppfyller rådande säkerhetsstandard. Kontrollera att babysittern är stabil, anpassad efter åldern på ditt barn och att den har bra stöd för rygg och nacke. Våra babysittrar uppfyller självklart dessa krav, du kan läsa mer om vår syn på säkerhet längre ner.

4 tips för att välja rätt babysitter:

1. Se till att det finns ett bakåtlutat läge som passar spädbarn, inte bara ett upprätt läge.

2. Babysittern ska vara mjuk och skön att sitta i, inga hårda kanter eller stelt ryggstöd.

3. Det ska finnas en sele för att knäppa fast barnet.

4. Se till att golvplattan eller foten är bred och stabil så att babysittern inte riskerar att välta av rörelserna.

Vad används en babysitter till? Hur används den?
Våra lätta babysittrar är enkla att flytta runt och bära med sig – de blir en mysig plats där din bebis kan leka nära dig medan du får händerna fria en stund. Den naturliga rörelsen i en babysitter har ofta en lugnande effekt på små barn. I takt med att ditt barn blir större och själv kan styra gungningen blir babysittern extra rolig och stimulerar dessutom både balans och motorik.

Är en babysitter från BabyBjörn säker för mitt barn?
Säkerhet är av största vikt för oss och vi vill att du ska känna dig trygg när ditt barn sitter i en babysitter från BabyBjörn. Därför är alla våra babysittrar utvecklade i samarbete med medicinska specialister. Våra babysittrar är ergonomiskt utformade för att ge optimalt stöd för ditt barns rygg, nacke och huvud. Den formsydda tygsitsen fördelar barnets vikt jämt och med tre olika lägen kan du anpassa babysittern i takt med att ditt barn växer.

Vad är skillnaden på Babysitter Bliss och Babysitter Balance Soft?
Det som skiljer våra babysittrar åt är färgen på stomme, samt materialet på den medföljande tygsitsen. Tygsitsarna passar till alla våra babysittrar och kan köpas separat, så det är enkelt att byta om du vill ha en annan färg eller material.

Vilket material på tygsitsen är bäst?
Alla våra tyger är av hög kvalitet och du kan känna dig trygg med att de textilier som kommer i kontakt med ditt barns hud är helt ofarliga att smaka på. Vilket material som passar dig och din bebis bäst är helt upp till dig. Vill du ha ett mjukt och följsamt tyg som torkar snabbt efter tvätt ska du välja vår 3D-mesh. Är du ute efter ett elegant tyg som samtidigt är mjukt och skönt är vårt kviltade bomullstyg ett bra val. Eller så väljer du vår sköna bomull-jerseymix eller kanske föredrar du vårt allra mjukaste och lenaste material, en stretchig 3D-jersey som formar sig efter din bebis. Hitta din favorit-sits här.

Hur ändrar jag höjdläge på babysittern?
Du kan enkelt växla mellan olika höjdlägen genom att dra i spaken på undersidan – se vår korta instruktionsvideo här.

Finns det någon leksak till Babysitter Bliss och Babysitter Balance Soft?
Ja, vi har flera leksaker i härliga färger och former, framtagna för att stimulera ditt barns utveckling. Våra lekbågar passar både till Babysitter Bliss och Babysitter Balance Soft och är enkla för en vuxen att sätta på och ta loss. Du hittar dem här, Mjuka vänner, Busiga ögon och Flygande vänner

Kan jag använda en Bliss-tygsits till Balance Soft (eller tvärt om)?
Det går alldeles utmärkt! Tygsitsarna passar båda våra babysittrar, är enkla att byta och kan köpas separat här.

Vad är skillnaden mellan en babysitter och en babygunga?
En babysitter har naturlig gungning som styrs av dina eller din bebis egna rörelser, till skillnad från en el- eller batteridriven babygunga. Fördelen med en babysitter är att den väger mindre vilket gör den enklare att flytta runt och bära med sig. Hopfälld tar den knappt någon plats alls vilket gör den smidig att ha med både på resan och utflykten. Dessutom är den inte låst till att vara nära ett eluttag.
Läs mer om skillnaderna här.