How to teach babies to eat by themselves?How to teach babies to eat by themselves?

Hur kan jag lära mitt barn att äta själv?


Att lära sig äta och dricka själv är en milstolpe och en viktig del av ditt barns utveckling. Att äta själv med bestick eller att kunna dricka själv ur ett glas är en naturlig del av ditt barns ”kan-själv-fas”, men det är inte alltid så lätt. Här kommer våra bästa tips på hur du lär din bebis att äta själv.

Uppmuntra ditt barns intresse för mat genom att låta hen utforska maten på egen hand. Lägg några små, mjuka bitar mat (exempelvis banan) i en skål som ditt barn enkelt kommer åt. Sätt på en haklapp och var beredd på en massa kladd! Se till att ha tallrikar, glas och bestick som tål att kastas på golvet, för det kommer att hända. Det är en del av ditt barns motoriska utveckling och många barn tycker att det är väldigt fascinerande att se hur skedar som trillat ner på golvet plockas upp igen.

Våra köksprodukter är designade, in i minsta detalj, för att lära små barn att äta. Tallrikens treklöverform gör det enklare att få upp maten och listen på undersidan gör att tallriken inte glider runt. Våra bestick har korta skaft som är enkla att greppa och glasen är stadiga och svåra att välta.

Ett bra sätt att lära sig är genom att observera andra, så försök att äta tillsammans hela familjen så ofta det går. På så sätt kan ditt barn repetera och imitera era rörelser. Har ni äldre barn i familjen blir det extra motiverande för bebisen att härma sitt större syskon.

Att lära sig äta tar tid, så ha tålamod och uppmuntra ditt barn längs vägen. Lycka till!

Visste du att vårt kökssortiment är designat för att hjälpa ditt barn att lära sig äta själv? Läs mer om våra produkter här.