Play to develop BabyBjörnPlay to develop BabyBjörn

Lek och utveckling


Man brukar säga att leken är det lilla barnets främsta språk. Genom leken utvecklas barnet både socialt, kognitivt, mentalt och motoriskt. Att leka en liten stund varje dag kan dessutom stärka relationen mellan dig och din lilla bebis.

En babysitter är ett perfekt hjälpmedel för både lek och utveckling. De är enkla att flytta runt hemma vilket gör att ni spontant kan leka titt-ut och andra enklare lekar i princip när som helst och var som helst.

Babysitterns naturliga gungning har en lugnande effekt – men den stimulerar också ditt barns balans och motorik! När ditt barn inser att hen själv kan styra farten genom att vifta med benen och armarna är det en viktig del i den motoriska utvecklingen.

Att sträcka sig efter, och på sikt kunna greppa en leksak är också en något av en milstolpe. Därför kan det vara en bra idé att köpa en lekbåge till din babysitter. Leksaker med spännande former, i härliga färger och taktila material brukar väcka nyfikenheten och vara något som din bebis direkt vill försöka nå och röra vid.

Så bjud in lite mer lek i vardagen – det är både roligt och utvecklande!

Läs också: Hjälp hur underhåller jag min bebis.