When to start potty training? 5 signs your child is readyWhen to start potty training? 5 signs your child is ready

Så lyckas du med potträningen: tipsen som får ditt barn att välja pottan


Har ditt barn börjat irritera sig på blöjan och intressera sig för dina toalettbesök? Vi har samlat våra bästa potträningtips som gör vägen till blöjfri lite smidigare.

Har intresset för kiss och bajs och dina toalettbesök ökat? Då är ditt barn förmodligen redo att sluta med blöja och börja potträna! Här kommer våra bästa potträningstips som gör vägen till blöjfritt barn enklare för både barn och föräldrar.

• Ha pottan nära till hands! Våra fina pottor i tidlös design kan du utan problem låta stå framme. På så sätt får ditt barn tid att bekanta sig med pottan och förbereda sig för potträningen.

• Undvik dryck precis före läggdags. Det blir lättare för ditt barn att hålla sig torr under natten om du undviker eller minskar mängden välling eller annan dryck precis innan hen ska lägga sig.

• Köp underkläder som ditt barn verkligen gillar. Dagens blöjor har så hög uppsugningsförmåga att barnet kanske inte ens känner att blöjan är blöt. Testa att låta ditt barn välja ett par trosor eller kalsonger som hen tycker är fina. På så sätt får ditt barn känna sig stor och känner samtidigt direkt om det skulle bli blött och obehagligt.

• Gör det kul att gå på pottan! Om ditt barn är nyfiken på när du går på toaletten, så är tiden för potträning förmodligen inne. Låt hen följa med dig och berätta vad och hur man gör på toaletten. Gör det spännande att gå på pottan eller toaletten!

• Ha tålamod. Det sista men kanske viktigaste tipset. Låt det få ta tid och ta en paus på några veckor om ditt barn verkligen inte uppskattar pottan just nu.

Är du redo för potträning? Se vårt fina potträningskit med allt som behövs för att hjälpa ditt barn att bli blöjfritt.