90 dagars öppet köp

Strategisk inköpare

Baby Carrier Mini in Anthracite Landscape print comfy cotton

Nu söker vi en framåt

Strategisk inköpare -textila produkter

Som vill hänga med på vår fina tillväxtresa

 

BabyBjörn grundades 1961 och är ett svenskt, familjeägt varumärke som utvecklar, marknadsför och distribuerar ett brett utbud av premium babyprodukter, inklusive världsberömda bärselar, babysitters och resesängar. BabyBjörn strävar efter att göra vardagen enklare och roligare för familjer med små barn genom att utveckla innovativa, säkra, hållbara och vackert designade produkter.

Om tjänsten

I denna spännande och strategiskt präglade roll är du ansvarig för alla kommersiella relationer med leverantörerna inom ditt affärsområde med materialinriktning inom sömnad och produktion av våra mycket uppskattade bärselar och babysitters. Det innefattar i stort att driva och säkra uppsatta mål på kostnader, kvalitet, leverans och hållbarhet. Utöver det är du drivande i att ta fram och forma en inköpsstrategi för ditt ansvarsområde och att utarbeta en plan för hur den ska uppnås och genomförs.

Vidare kommer du att bygga och upprätthålla ömsesidigt goda relationer med leverantörer och vara drivande med din expertis i den operativa delen av produktutvecklings- och produktionsprocessen. I ditt dagliga arbete samarbetar du mycket tätt med funktioner inom främst produktutveckling, kvalitet och supply samt ansvarar för dina strategiska materialområden i pågående produktutvecklingsaktiviteter.

Du är också involverad i utveckling av nya intressanta produkter och blir vid behov inkallad till de olika kategoriteamen för att bistå med din expertis i kommersiella frågor eller uppgifter. Du har inom företaget ett kommersiellt helhetsansvar för dina materielområden.

Några nyckeluppgifter:

  • Upprättande och genomförande av inköpsstrategi för ansvarat komponentområde

  • Säkra kapacitet och kapabilitet hos leverantörerna

  • Kommersiellt övergripande ansvarig mot leverantör

  • Förhandling av pris, leverans och betalningsvillkor på nya såväl som befintliga produkter och komponenter

  • Driva effektiviseringsprojekt för att möta upp mot besparingar och förbättring inom kvalitet, leverans, kostnad och hållbarhet

  • Utföra leverantörsbenchmark

  • Analys och leverantörsutvärdering

  • In och utfasning av nya/gamla leverantörer


Din profil

Vi söker dig med en gedigen yrkeserfarenhet från strategiskt inköp och då gärna med inriktning mot sömnad och textil på en internationell nivå där engelska språket är en självklarhet. Typiska personliga egenskaperna som vi letar efter är strukturerad, drivande och affärsmässig med en god förmåga att hantera strategiska relationer inkluderat skapandet av relationer, prestanda, utveckling och integration. Ditt arbetssätt bör präglas av hög problemlösningsförmåga och kommersiellt tänk där diplomati blir en viktig hörnsten.


Placering

Bredaryd, men med möjlighet till flexibilitet kring arbete hemifrån enligt överenskommelse.


Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med kompetensföretaget Omnistaff. Har du några frågor om tjänsten går det bra att sända ett e-mail till Charlotta Persson på charlotta@omnistaff.se alternativt ringa telefonnummer +46 763 92 18 38.

Du ansöker till tjänsten på sidan: www.omnistaff.se under fliken Lediga tjänster och uppdrag.

Då vi tar emot och behandlar ansökningar löpande för tjänsten, får du gärna sända din ansökan, så snart du kan. Tjänstens tillträde är per omgående, med hänsyn till eventuella uppsägningstider.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är: 2023-05-21


Mer om BabyBjörn

BabyBjörn AB är ett svenskt familjeföretag som utvecklar, marknadsför och distribuerar barnprodukter, främst för åldersgruppen 0–3 år. Företaget grundades 1961 och sedan starten har fler än 30 miljoner barn burits i våra bärselar. I BabyBjörn AB och våra dotterbolag i Nordamerika och Asien är vi cirka 180 anställda. Föregående verksamhetsår uppgick omsättningen till cirka 1,1 miljard SEK och 95 % av försäljningen går på export till över femtio länder. Mer information finns på www.babybjorn.com


Important information when applying to BabyBjörn AB:

By submitting an application, you consent to BabyBjörn AB storing and potentially using your personal data for recruitment purposes for a period of 24 months following the date on which the data was obtained. Your personal data will not be processed for any purpose other than that previously stated, and your data will not be transferred to a third party. For more information about where and for how long we process your personal data, as well as more information about your rights regarding erasure and data portability, please contact us at mydata@babybjorn.com.