Vår historia

1961 såldes den första babysittern. Björn Jakobson förstod att den skulle underlätta för småbarnsfamiljer och den blev mycket riktigt en älskad produkt. BabyBjörn var född! Björn gifte sig med Lillemor som är textildesigner och AD. De fick fyra barn som alla inspirerade till utveckling av nya produkter som löste vardagsproblem. Snart fanns även en resesäng, en matstol och ett skötbord.

babybjorn-about-us-bjorn-and-lillemor-1965

Behovet av närhet

Björn arbetade hela tiden tillsammans med barnläkare och på 70-talet uppmanade de honom att utveckla en bärsele. Nya rön visade att mycket närhet var viktigt för den lilla babyn. 1973 kom Hjärtenära och föräldrar i Europa kunde bära sina barn tryggt på bröstet.

Papporna tar plats

Under 80-talet började pappornas närvaro i små bebisars liv att diskuteras mer. Papporna tar därmed plats i BabyBjörns reklam, något som väcker starka känslor på sina håll. Men de kom för att stanna och vikten av båda föräldrarnas närhet till det lilla barnet är en grundtanke hos BabyBjörn.

Family with Babybjorn baby carrier 80's

Bärselen Original lanseras

Björn och Lillemor vill alltid förbättra produkterna. Efter år av utvecklande, filmande, testande och intervjuande kan man presentera bärselen Original som än idag används över hela världen. Lillemor, som vill skapa designer som matchar båda föräldrarnas stil, lanserar en svart bärsele vilket var en revolution i babybranschen.

Jag får inspiration från barn och av att kunna underlätta vardagen för småbarnsfamiljer. Det är också jätteroligt att se hur vi har varit med och förändrat synen på papparollen.

Lillemor Jakobson

Fortsatt produktutveckling

Sedan dess har många produkter utvecklats. Vagga, matstol, resesäng och fler bärselemodeller. Idag kan föräldrar välja mellan olika bärselemodeller i olika tyger, beroende på hur man vill bära. Sedan 2013 har vi bärselarna One och We där man kan bära ett lite större barn på ryggen. Hittills har mer än 30 miljoner bebisar burits nära sina föräldrar i en BabyBjörn Bärsele.