Bärsele One

 • Ergonomisk bärsele med många funktioner
 • Bred, justerbar sittbredd
 • Perfekt stöd redan från nyfödd
 • 4 bärsätt på mage och rygg
Nollställ
Produkt Färg Kritstreck/Grå
Produkt Material Cotton Mix
Pris 1 549 kr

I lager

Leverans 2-4 arbetsdagar

Fri frakt

Ergonomisk bärsele med många funktioner – vår bästsäljare

Bärsele One är en ergonomisk bärsele som gör det enkelt att ge ditt barn närhet och trygghet samtidigt som du har händerna fria. Den är vår populäraste bärsele eftersom den är så enkel att använda och kan anpassas i takt med att barnet växer. Barnet sitter skönt och kan röra benen fritt tack vare den breda, justerbara sittbredden. Med Bärsele One växlar du lätt mellan flera olika bärsätt på mage och rygg. Bärselen har ett rejält midjebälte och vadderade, formsydda axelband som avlastar rygg och axlar och gör det bekvämt att bära ditt barn från nyfödd upp till tre år.

Be You collection

Be You – en ny kollektion!
Be You är vår senaste kollektion som består av populära Bärsele One, Bärsele One Air samt storfavoriten Babysitter Bliss i flera nya, sköna färger. Läs mer om Be You-kampanjen och upptäck kollektionens alla produkter och färger här.

Egenskaper & fördelar

 • Vår bästsäljare – perfekt redan från nyfödd
  Bärsele One är vår populäraste bärsele, förmodligen tack vare att den är så mångsidig och kan användas redan från nyfödd (3,5 kg) och sedan anpassas i takt med att ditt barn växer.
 • 4 bärsätt på mage och rygg
  Välj om du vill bära ditt barn inåtvänt, framåtvänt eller på ryggen.
 • Ergonomisk benställning
  Bred, justerbar sittbredd gör att ditt barns höfter hamnar i en bekväm och ergonomiskt riktig position.
 • Bra bärkomfort
  Bärselens lyxigt tjocka vaddering i axelbanden ger en skönare känsla när du bär.
 • Skön avlastning för rygg och axlar
  Midjebältet är rejält med skön stadga vilket ger ordentligt avlastning och bra bärergonomi.
 • Inbyggt stöd för nyfödd
  Bärsele One har två höjdlägen. Det övre läget använder du från nyfödd (minst 3,5 kg) för att ditt barn ska hamna i rätt position nära ditt ansikte. En tumregel är att barnet ska vara tillräckligt nära för en puss på huvudet.
 • Bär stora barn på ryggen
  Att bära barnet i bärsele på ryggen gör det skönare för dig som bär lite tyngre barn. Vi rekommenderar att du bär på ryggen först när barnet blivit ett år eftersom du inte har samma uppsikt över ditt barn på ryggen.
 • Enkelt och säkert ryggbärande
  När ditt barn sitter i bärselen vänd mot dig kan du enkelt vrida runt hela bärselen från magen till ryggen. Det är bekvämt och du gör det helt utan hjälp. Bärselens konstruktion gör att ditt barn sitter tryggt och säkert när du ändrar till ryggbärande.
 • Justerbart huvudstöd
  Bärselen har ett stadigt, flexibelt huvudstöd som används tills din nyfödda är tillräckligt stark i nacken för att hålla upp huvudet. Du kan även ha huvudstödet uppfällt när större barn (över 5 månader) vilar eller sover i bärselen. Huvudstödet justeras steglöst och anpassas individuellt.
 • Höftvänlig bärsele
  International Hip Dysplasia Institute har testat Bärsele One och klassar den som ”höftvänlig”. Det betyder att bärselen ger rätt stöd för ditt barns höfter och på så sätt främjar höftledernas mognadsprocess vilket är särskilt viktigt under barnets första månader.
 • Barnvänliga material
  Allt våra bärselar är fria från hälsofarliga ämnen och godkända enligt Öko-Tex Standard 100, klass 1 för babyprodukter.

Att köpa en bärsele från BABYBJÖRN

Bärselar från BABYBJÖRN är enkla att använda och håller ditt barn i en upprätt position som ger fria andningsvägar, fri rörlighet för ben och armar samt ett bra stöd för nacke och huvud. Vi utvecklar alla våra bärselar i nära samarbete med medicinska specialister som barnortopeder och neonatalläkare. Allt för att du ska känna dig trygg när du bär ditt barn i en BABYBJÖRN Bärsele.

Läs mer om att bära barn och få svar på vanliga frågor i vår bärseleguide.

Jämför våra olika modeller i jämförelsetabellen.

 

Produktfakta

Ålder och vikt

Från nyfödd till ca 3 år (min. 3,5 kg/53 cm, max 15 kg/100 cm).

För barn mellan 3,5 och 4,5 kg ska benslejfarna användas för att minska benöppningarna. När du bär ditt barn framåtvänt bör hen vara minst 5 månader och väga max 12 kg.

Vi rekommenderar att du väntar med att bära på ryggen tills ditt barn har blivit ett år eftersom du inte har samma uppsikt över barnet på ryggen.

Material

Alla material är snälla mot ditt barns hud och ofarliga att smaka på. De är fria från hälsofarliga ämnen och uppfyller kraven för Öko-Tex Standard 100, klass 1 för babyprodukter. Det tycker vi är viktigt!

Bärsele One finns i materialet Cotton Mix.

Yttertyg: 60‍ % bomull, 40‍ % polyester
Foder: 100‍ % bomull

Stoppning: polyester och PU-skum (band)

Testat och säkert

Bärsele One uppfyller både europeisk och amerikansk säkerhetsstandard för bärselar, EN 13209-2:2015 och ASTM F2236.

Tvättråd

Maskintvätt 40‍ °C. Tvättas separat. Använd gärna miljövänligt och skonsamt tvättmedel utan blekmedel. Torktumla inte.

Manual

Manualen till Bärsele One hittar du här

Recensioner

RECENSERA SNAPSHOT®

av PowerReviews
BabyBjornBärsele OneSvart / Cotton Mix
 
4.4

(baserat på 76 recensioner)

Betygsfördelning

 • 5 stjärnor

   

  (48)

 • 4 stjärnor

   

  (19)

 • 3 stjärnor

   

  (5)

 • 2 stjärnor

   

  (1)

 • 1 stjärna

   

  (3)

88%

av alla tillfrågade skulle rekommendera detta för en vän.

Mest omtyckta positiva recension

 

Bärselen som har allt!

Den är otroligt lätt att få på och av vilket var viktigt för mig. Med få enkla justeringar sitter den perfekt över axlar och midja så att...Läs hela recensionen

Den är otroligt lätt att få på och av vilket var viktigt för mig. Med få enkla justeringar sitter den perfekt över axlar och midja så att min dotters tyngd fördelas bekvämt. Hon har älskat att sitta i selen från första stund, den känns rejäl och mjuk på samma gång. Oerhört smart att selen kan anpassas och användas i 4 olika lägen till 3års ålder! Ett annat plus är att den är smidig och kompakt i hopfällt läge.
Personligen så tycker jag designen är så fantastiskt fin, stilren och klassisk med sina svarta prickar!

VS

Mest omtyckta negativa recension

 

Bra ryggstöd!

Vi köpte One när vårt barn var 5 månader efter att ha burit honom i den klassiska bärselen från BabyBjörn. Det visade sig tidigt att han...Läs hela recensionen

Vi köpte One när vårt barn var 5 månader efter att ha burit honom i den klassiska bärselen från BabyBjörn. Det visade sig tidigt att han älskade att vara i bärsele och började rata vagnen. Den var även klockren att ha hemma på griniga eftermiddagar när en behövde laga mat eller ha händerna fria till annat. Så tack vare tips från en kompis köpte vi en One, det som lockade var midjebältet och att den kunde användas upp till 3 år. Det var så otroligt skönt för ryggen med avlastningen som One gav, tyngden lades mer jämt över överkroppen och vi orkade räta på ryggen och bära länge och mycket. Vi använde bärselen kontinuerligt fram tills han var 10 månader, allt från långa promenader till att natta i när inget annat fungerade. Han älskade att vara med och nära och samtidigt se och upptäcka runtomkring. Sömnen var knölig i vissa perioder och då hjälpte selen till. Efter dess har vi bara använt den vid resor eller om vi inte fått med vagnen och ska en kortare bit. Vi har haft honom på ryggen några gånger men det är så krångligt att sätta i honom oavsett om jag är själv eller vi är två som hjälps åt. Nu när han är så stor så protesterar han mot att sitta fast och krånglas runt på ryggen. När han väl sitter på ryggen och vi börjar gå är han supernöjd igen, tycker det är mysigt att vara nära och samtidigt ha bra utsikt. Tyvärr så får båda vi väldigt ont i ryggen av att bära honom i ryggläge någon längre stund, det går inte att spänna banden så mycket som en skulle vilja då det blir väldigt tajt och trycker på vårt barns ben. Men som magläge är den mer skonsam och där har jag satt honom någon gång som senast i höstas då han var 1.5 år och jag skulle ner till tvättstugan. En liten nackdel är att den ska på och av över huvudet, det är smidigt om man inte ska ha jacka som då också ska på och av. Snart kommer ett litet syskon och jag är övertygad om att börselen kommer användas lika flitigt det första året.

Recenserad av 76 kunder

Visar recensioner 1-3

Tillbaka till början

Föregående | Nästa »

 
5.0

Rekommenderas till andra

Av 

från Uppsala

Kommentarer om BabyBjorn Bärsele OneSvart / Cotton Mix:

Det medföljde en tydlig instruktionsbok. Jag köpte den främst för att ha mitt barn på ryggen och hon verkar trivas. Tyckte det gick smidigt att vända från mage till rygg. Bärselen hade de funktioner som jag väntade mig. Ser fram emot att framtida syskon ska kunna få användning för den också. Hade en Babybjörn original bärsele innan, som jag också var nöjd med. Den här kändes som en uppdaterad version som jag säkert hade valt till mitt första barn om jag inte hade fått bärselen original

 • Hur gammalt är ditt barn?:
 • 9-12 månader
 • Är du man eller kvinna?:
 • Kvinna
 • Är produkten för ditt första barn eller för ett syskon?:
 • Syskon
 • Hur gammal är du?:
 • 25 till 34
 
3.0

Sådär...

Av 

från Malmö

Kommentarer om BabyBjorn Bärsele OneSvart / Cotton Mix:

Jag är inte helt överens med selen.. Spänner man åt axelremmarna så att det sitter skönt på mig och bebis kommer upp i lagom höjd så blir det för tajt för bebisens kropp, Och ska det bli lagom för bebisens kropp så sitter han långt ner, huvudet kommer inte mot mig utan lutas bak på selen så det gungar hej vilt när man går om man inte dessutom håller en hand där hela tiden och axelbanden känns slappa för mig. Hade lite högre förväntningar då produkten är ganska dyr. Både jag och pappan är vana att bära tunga vandringsryggsäckar och så så jag tror inte att felet ligger hos oss riktigt att den sitter knasigt...
Har än så länge bara testat newborn position så förhoppningsvis blir det bättre sen.

 • Hur gammalt är ditt barn?:
 • 0–3 månader
 • Är du man eller kvinna?:
 • Kvinna
 • Är produkten för ditt första barn eller för ett syskon?:
 • Första
 • Hur gammal är du?:
 • 25 till 34
 
5.0

Skön att bära länge!

Av 

från Norrköping

Kommentarer om BabyBjorn Bärsele OneSvart / Cotton Mix:

Tar ofta ha selen hellre än vagnen, då den är både smidig och skön att bära. När jag ska åka stadsbuss och spårvagn är selen verkligen att föredra. Remmarna är enkla att justera och det är lätt att turas om att bära trots att vi är i olika storlekar.

 • Hur gammalt är ditt barn?:
 • 0–3 månader
 • Är du man eller kvinna?:
 • Kvinna
 • Är produkten för ditt första barn eller för ett syskon?:
 • Första
 • Hur gammal är du?:
 • 25 till 34

Visar recensioner 1-3

Tillbaka till början

Föregående | Nästa »

Vardagsögonblick med Bärsele One

Tagga din bild med #babybjorn och ta chansen att synas på vår webbplats. Läs mer.