Om oss

Hej och välkommen till BabyBjörn!

BabyBjörn är ett svenskt familjeföretag som grundades 1961 av Björn Jakobson och hans svägerska Elsa Jakobson. Idag finns vi i över 50 länder runtom i världen.

Vårt huvudkontor ligger i Stockholm och här arbetar 40 personer med bland annat produktutveckling, försäljning och design. Distribution- och logistikcentret finns i Lanna, Småland och där arbetar 67 personer.

Björn och Lillemor Jakobson.
Björn och Lillemor Jakobson.

Vår uppgift

Vi som jobbar här har en viktig uppgift: att utveckla bra, funktionella och säkra produkter för de allra minsta. Produkterna ska dessutom kunna följa med barnet i utvecklingen ända upp till 3 års ålder.

De flesta av oss som arbetar här har själva barn. Vi drivs av att göra skillnad och underlätta vardagen för småbarnsfamiljer. Därför tittar vi hela tiden på nya lösningar och förbättringar, utifrån vårt unika säkerhets- och kvalitetstänk.

Vår tanke

Vi är ett familjeföretag som känner ett stort personligt engagemang. Vi ser inte bara till att utveckla säkra produkter, utan vi vill även kunna ge föräldrar bra information. Vår tanke har alltid varit att göra vardagslivet enklare för småbarnsfamiljer genom att utveckla innovativa produkter för barn upp till tre år.

babybjorn-about_us-family

Underlättar de första åren

Vi får ofta höra av småbarnsföräldrar att våra produkter hjälper dem i föräldraskapet genom att göra de där första viktiga åren lite enklare. Och även om många föräldrar redan tycker att produkterna från oss är väldigt bra, så strävar vi hela tiden efter att göra dem ännu bättre.

Varje dag blir bebisar runt om i hela världen burna i BabyBjörn Bärsele, tätt intill en förälders bröst. Och varje dag får vi positiv respons från föräldrar som njuter av att ha sitt lilla barn nära. Ingenting gör mig gladare eller stoltare.

Björn Jakobson

Tål att användas länge

Barn och föräldrar behöver produkter som håller länge. Produkter som tillverkas i material man kan lita på och med funktioner som man behöver. Vi kompromissar därför aldrig med våra kärnvärden: säkerhet, kvalitet och design. Våra produkter ska kunna gå i arv från barn till barn.

Form och funktion

Produkter från BabyBjörn utmärks av en enkel, klassisk och samtidigt modern design, utan onödiga detaljer. De har också mjuka former som passar barn. God design kommer alltid att handla om lika delar funktion och attraktion. Produkterna ska dessutom vara tidlösa och tilltala både mammor, pappor och barn.