Ergonomics, back support and free airwaysErgonomics, back support and free airways

Ergonomi, ryggstöd och fria andningsvägar

För riktigt små barn fungerar nästan all typ av rörelse som träning. Att röra på armar och ben, att bli buren, sova på rygg, ligga på mage och att ta sig fram ålandes eller krypandes, är olika typer av rörelse och positioner som gör att bebisens rygg utvecklas. Till en början är bebisars rygg c-formad, för att gradvis utvecklas till den mer s-formade rygg som vuxna har.

På BabyBjörn tar vi givetvis hänsyn till det lilla barnets rygg när vi utvecklar våra bärselar. Alla våra bärselemodeller ger barnets rygg det stöd som den behöver. Konstruktionen på våra bärselar gör också att barnets tyngd fördelas på ett bra sätt, så att all belastning inte hamnar på ryggslutet.

När man bär sitt barn i en bärsele är det viktigt att undvika att barnets huvud faller framåt så att barnet sitter med hakan mot sitt eget bröst. Luftstrupen hos bebisar är mjuk och känslig för tryck, vilket gör att andningen kan begränsas om nacken böjs för mycket åt något håll. Det är därför mycket viktigt att bärselen ger ett bra stöd till barnets rygg, så att barnet inte hamnar i en hopsjunken position.

I en bärsele från BabyBjörn, oavsett modell, får barnets rygg rätt stöd. Det gör att barnet kan sitta i en upprätt position och att andningsvägarna inte begränsas.

Barnets möjlighet att röra på armar och ben, vilket tränar barnets balanssinne, begränsas inte heller i en bärsele från BabyBjörn.

Vill du läsa mer om ergonomiska bärpositioner och att bära inåt- och utåtvänt kan du göra det här.