Baby Wearing guide - help to choose baby carrierBaby Wearing guide - help to choose baby carrier

Vanliga frågor


Är bärselar från BabyBjörn säkra för mitt barns höfter?

Alla våra bärselar är utvecklade i nära samarbete med medicinska experter för att säkerställa att de främjar det lilla barnets utveckling.

Är bärselarna från BabyBjörn ergonomiska?

Ergonomi, både för den lilla bebisen och föräldern, är det viktigaste för oss när vi utvecklar våra bärselar. Det innebär bland annat att bärselarna kan anpassas till bebisens snabba utveckling och justeras i takt med att ditt barn växer, så att ditt barn hela tiden blir buret på ett bekvämt sätt. Det innebär också att bärselarna går att justera så att det blir bekvämt för dig som bär.

När kan man börja med bärsele?

En bärsele är perfekt att packa i BB-väskan, eftersom du kan använda den från start. Kolla bara att din bebis uppfyller minimivikt för den bärsele som du har valt. Alla våra bärselar går att använda från nyfödd, men Bärsele Mini är en favorit hos många föräldrar eftersom den är så mjuk, nätt och enkel att använda. En nyfödd bebis vill ha mycket närhet, så en bärsele är otroligt bra att ha den första tiden.

Kan jag amma i en bärsele från BabyBjörn?

Du kan amma i bärselen men det är jätteviktigt att alltid se till att barnet har fria andningsvägar. När din bebis har ammat färdigt måste du se till att hen är i en position där det inte finns någonting i vägen runt mun och näsa, så att ingenting begränsar andningen.

Vad innebär det att barnet sitter i en M-position?

Bärselar finns i olika modeller, M-positionen är en variant där bebisens knän är i högre position än höfterna. Våra bärselar är konstruerade så att babyn har rörelsefrihet och du som förälder kan justera positionen.

Vad finns det för fördelar med att välja en bärsele i mesh?

En bärsele i mesh är ett perfekt val om du vill ha en luftig, sval och bekväm bärsele. Eftersom mesh är ett tyg med god luftcirkulation, är det bekvämt att bära i även i varmare temperaturer. En bärsele i mesh torkar dessutom snabbt efter tvätt. Välj Bärsele HarmonyBärsele MiniBärsele Move eller Bärsele One Air om du vill ha en bärsele i mesh.

Vad betyder det att era bärselar är certifierade enligt OEKO-TEX Standard 100, klass 1 för babyprodukter?

Det innebär att alla material som kommer i kontakt med ditt barns hud är snälla mot känslig hud. Vill du läsa mer om våra tyger kan du göra det här.

Kan man tvätta era bärselar i maskin?

Absolut! Alla våra bärselar går att tvätta i maskin, men de får inte torktumlas.

Behöver man ha något spädbarnsinlägg i era bärselar?

Nej, alla våra bärselar går att använda från start utan något särskilt spädbarnsinlägg. Våra bärselar har justerbara inställningar så att de ska passa de allra minsta. Titta gärna på våra instruktionsvideor om du känner sig osäker på hur man gör.

Varför är det viktigt med en bred benställning?

När ditt barn blir större hjälper den breda benställningen till att avlasta och fördela tyngden bättre.

Finns det någon risk för ”crotch dangling” i era bärselar?

Det är viktigt att följa instruktionerna och anpassa bärselens inställningar efter barnets storlek, då kommer barnet alltid vara i en bekväm och bra position.

Varför är nackstödet så viktigt?

Hos ett spädbarn är huvudet tungt och det lilla barnet är inte starkt nog att hålla huvudet upprätt själv. Det tar flera månader innan bebisen har byggt upp sin nackmuskulatur. Därför behöver en nyfödd bebis stöd för nacken när hen blir buren i en bärsele. Alla bärselar från BabyBjörn har justerbara nackstöd som ger stöd.

Varför är det bra att växla mellan olika bärsätt?

Att växla mellan olika bärsätt då och då är skönt både för dig och för ditt barn. Här kan du läsa mer om ergonomiskt bärande.

När kan jag börja bära mitt barn framåtvänt?

De flesta barn kan hålla huvudet upprätt själva när de är fem månader och kan då vara redo att bli burna utåtvänt. Före fem månaders ålder är oftast inte nackmuskulaturen, ryggraden och höfterna tillräckligt utvecklade hos barnet.

Jag får lätt ont i ryggen, vilken bärsele ska jag välja?

Även små bebisar som inte väger så mycket kan bli tunga att bära efter en stund. Välj en bärsele med bra stöd för rygg och axlar: Bärsele Harmony är otroligt bekväm, den har vadderade axelband, ett vadderat ryggstöd och ett avlastande midjebälte. Bärsele Move har vadderade axlar och ett vadderat ryggstöd som avlastar, och Bärsele One och Bärsele One Air har vadderade axelband och stadigt midjebälte. Här kan du hitta rätt bärsele för just dig och din bebis.

Är det säkert att bära på ryggen?

När ditt barn är lite tyngre kan det vara bekvämt att bära på ryggen, och det kan vara roligt för ett nyfiket barn att bli buret så. Bärsele Harmony, Bärsele One och Bärsele One Air är utvecklade för tryggt och säkert ryggbärande. Vänta dock med att bära på ryggen tills ditt barn är minst ett år gammalt.

Jag och min partner är olika stora, kan vi använda samma bärsele?

Ja, våra bärselar går att anpassa efter de flesta kroppsformer.

Hur ska jag klä mitt barn i bärselen?

Det varierar såklart efter årstid och temperatur, men tänk på att inte klä din bebis för varmt i bärselen, eftersom hen får värme från din kropp. För kallare dagar kan du komplettera din bärsele med vårt vind-och vattenavvisande överdrag.

Vill du läsa fler frågor och svar hittar du det här! Tveka inte att höra av dig om det är något du undrar, skriv till kundservice här eller maila oss på Customer.Service@babybjorn.com.