Our fabrics - BabyBjörnOur fabrics - BabyBjörn

Våra material


Tyger som skapar närhet

Eftersom textilier är en så viktig del av våra produkter, utvecklar vi merparten av våra tyger själva. Det gör vi för att tygerna ska ha unika egenskaper, och för att kunna säkerställa en hög och jämn kvalitét. På så sätt kan varje bärsele hålla länge, och användas av flera barn. Och eftersom vi gör produkter för de minsta och mest ömtåliga personerna, måste alla tyger självklart vara snälla mot känslig hud och ofarliga att smaka på. Det är därför alla material som kommer i kontakt med ditt barns hud uppfyller kraven för OEKO-TEX Standard 100, klass 1 för babyprodukter. OEKO-TEX är ett oberoende test- och certifieringssystem för textilier och tillbehör – vill du veta mer finns all information på oeko-tex-com.

Något av det allra viktigaste med våra tyger är att de skapar närhet. Vi vill till exempel att du ska kunna känna att ditt barn sitter i rätt position och att du ska kunna stryka din bebis mjukt över ryggen, på nästan samma sätt som om ni var hud mot hud. Läs också: Kan närhet rädda liv?


Våra material:

3D-mesh – mjukt och följsamt tyg som andas

Vår 3D-mesh består av 100% polyester och är ett supermjukt, följsamt tyg som torkar snabbt efter tvätt. Det är ett tekniskt avancerat tyg som andas, så att det blir svalt och skönt när du bär. 3D-meshens taktila egenskaper skapar närhet till ditt barn och tack vare tygets höga kvalitet behåller bärselen sin fina form även efter flera tvättar. Vill du ha en bärsele i mesh kan du välja Bärsele Harmony, Bärsele Mini, Bärsele Move eller Bärsele One Air.

3D Jersey—a super-soft fabric that gently hugs your baby3D Jersey—a super-soft fabric that gently hugs your baby

3D-jersey – supermjukt tyg som formar sig kring din bebis

3D-jersey är vårt allra mjukaste och lenaste material. Det är ett stretchigt tyg som formar sig kring din bebis. 3D-jerseyn består av tre lager, där mellanlagret utgörs av en tunn, enfibrig tråd. De olika lagren gör att bärselen blir stabil, samtidigt som materialet andas och inte blir för varmt. 3D-jerseyn består av 80% polyester, 16 % bomull och 4 % elastan. Vill du ha en bärsele i 3D-jersey ska du välja Bärsele Mini.

Bomull – skönt och följsamt tyg i satinväv eller bomullsmix

Vår satinvävda bomull är extra len och skön. En tunn fyllning gör att tyget känns nätt och följsamt. Välj Bärsele Mini om du vill ha en bärsele i satinvävd bomull.

Vår bomullsmix är mjuk och följsam. Mixen består av 60% bomull och 40% polyester. Välj Bärsele One om du vill ha en bärsele i bomullsmix.

Woven fabric - BabyBjörnWoven fabric - BabyBjörn

Mjukt och glansigt vävt tyg

Vår vävda tygblandning är slitstark, supermjuk och har en lyxig lyster. Det består av 65 % återvunnen polyester och 35 % bomull.