mother with baby in baby carrier onemother with baby in baby carrier one

Vad ergonomi betyder för oss

Själva definitionen av ergonomi handlar om att anpassa omständigheterna till människan, för att förebygga risker för ohälsa. För oss innebär det att vi ser till helheten – hela det lilla barnets växande kropp – när vi utvecklar våra bärselar. Säkerhet och omsorg för de allra minsta är anledningen till att vi som företag existerar. Det är därför ergonomi är en självklar del av processen när vi utvecklar en bärsele.

Begreppet ergonomiska bärselar förekommer ofta när man talar om bärselar där barnets ben är i en så kallad M-position, det vill säga att barnets knän är positionerade lite högre än höfterna. M-positionen är dock bara ett av flera olika sätt att bära på. Det finns flera andra bärpositioner som är lika bra, och bärselar med andra typer av konstruktioner, som också är ergonomiska.

Men för oss på BabyBjörn handlar ergonomi alltså inte bara om en ergonomisk benställning. Vi tycker att det är det självklart att ta hänsyn till hela barnets kropp och utveckling när vi talar om ergonomi och ergonomiska bärselar.

Vill du läsa mer om hur våra bärselar är utvecklade i samarbete med läkare och medicinska experter kan du göra det här.