Baby Carrier Harmony in cream colored 3D MeshBaby Carrier Harmony in cream colored 3D Mesh

Varför vi älskar att bära nära


Må bra-hormoner och enkelheten i att ha händerna fria är bara några av anledningarna till att vi tycker att det är så fantastiskt att bära sitt barn nära. Kolla in vår lista nedan för att ta reda på mer!

1. Närheten

Baby Carrier Guide - closenessBaby Carrier Guide - closeness

Har du någon gång hört att du kan skämma bort ditt barn med för mycket närhet? Det stämmer inte. När du bär ditt barn ger du hen massor av trygghet, så att ditt barn så småningom kommer att våga utforska världen på egen hand.

2. Anknytningen

Baby Carrier Guide - attachmentBaby Carrier Guide - attachment

Att bära stärker bandet mellan dig och ditt barn, särskilt under de första månaderna. Det finns inget som ditt barn blir så tryggt av som att känna din värme, höra din röst och ditt hjärta slå och känna din välbekanta doft. När du och ditt barn är nära varandra frigörs dessutom må bra-hormonet oxytocin, som hjälper er att knyta an. Läs mer om vikten av närhet.

3. Utvecklingen

Baby Carrier Guide -  DevelopmentBaby Carrier Guide -  Development

Att se sitt barn utvecklas och lära sig nya saker är fantastiskt, och att bära kan faktiskt främja ditt barns utveckling. När du bär är ditt barn med dig hela tiden och det blir naturligt att ni kommunicerar på olika sätt, vilket främjar språkutvecklingen.

4. Enkelheten

Why we love babywearing - SimplicityWhy we love babywearing - Simplicity

Att bära ger dig händerna fria – perfekt när du har saker att göra, men ändå vill ha ditt barn nära. Det kan också vara skönt att slippa vagnen om vill ta en promenad eller hämta ett äldre syskon på förskolan. Med en bärsele som är lätt att justera blir det också enkelt för de personer som står ditt barn allra närmast att bära.

5. Nyfikenheten

Why we love babywearing -  CuriosityWhy we love babywearing -  Curiosity

När ditt barn blir lite större blir också nyfikenheten på omvärlden större. Bär du till exempel framåtvänt eller på ryggen kan ditt barn utforska omgivningen samtidigt som hen är trygg och lugn nära dig.

6. Hjälp när små magar krånglar

Help when little tummies are upsetHelp when little tummies are upset

Magknip hos små barn påverkar ofta hela familjen. Att bära i bärsele kan lindra smärtan eftersom ditt barn då sitter i en upprätt position.
Vill du veta mer om vilken bärsele som passar just dig och ditt barn? Här hittar du rätt bärsele för er.