Varför vi älskar att bära nära

Må bra-hormoner och enkelheten i att ha händerna fria är bara några av anledningarna till att vi tycker att det är så fantastiskt att bära sitt barn nära. Kolla in vår lista nedan för att ta reda på mer!

Hitta rätt bärsele - närhet

NÄRHETEN

Har du någon gång hört att du kan skämma bort ditt barn med för mycket närhet? Det stämmer inte. När du bär ditt barn ger du hen massor av trygghet, så att ditt barn så småningom kommer att våga utforska världen på egen hand.

Hitta rätt bärsele - anknytning

ANKNYTNINGEN

Att bära stärker bandet mellan dig och ditt barn, särskilt under de första månaderna. Det finns inget som ditt barn blir så tryggt av som att känna din värme, höra din röst och ditt hjärta slå och känna din välbekanta doft. När du och ditt barn är nära varandra frigörs dessutom må bra-hormonet oxytocin, som hjälper er att knyta an. Läs mer om vikten av närhet.

Hitta rätt bärsele - utveckling

UTVECKLINGEN

Att se sitt barn utvecklas och lära sig nya saker är fantastiskt, och att bära kan faktiskt främja ditt barns utveckling. När du bär är ditt barn med dig hela tiden och det blir naturligt att ni kommunicerar på olika sätt, vilket främjar språkutvecklingen.

Hitta rätt bärsele - enkelhet

ENKELHETEN

Att bära ger dig händerna fria – perfekt när du har saker att göra, men ändå vill ha ditt barn nära. Det kan också vara skönt att slippa vagnen om vill ta en promenad eller hämta ett äldre syskon på förskolan. Med en bärsele som är lätt att justera blir det också enkelt för de personer som står ditt barn allra närmast att bära.

Hitta rätt bärsele - nyfikenhet

NYFIKENHETEN

När ditt barn blir lite större blir också nyfikenheten på omvärlden större. Bär du till exempel framåtvänt eller på ryggen kan ditt barn utforska omgivningen samtidigt som hen är trygg och lugn nära dig.

Hitta rätt bärsele - när magen krånglar

HJÄLP NÄR SMÅ MAGAR KRÅNGLAR

Magknip hos små barn påverkar ofta hela familjen. Att bära i bärsele kan lindra smärtan eftersom ditt barn då sitter i en upprätt position.
Vill du veta mer om vilken bärsele som passar just dig och ditt barn? Här hittar du rätt bärsele för er.

 

Nästa: Vanliga frågor