3 barnböcker med sagor för små barn

Älskar ditt barn också ramsor och rörelselekar? Dessa tre barnböcker med ramsor och rörelselekar innehåller receptet på en bra lek för små barn: tal, repetition och beröring.

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Läsa barnböcker tillsammans.
När det gäller lekfull inlärning kan inget slå ramsor och rim.
Foto: Johnér

Ramsor och lekar med beröring innehåller ofta något återkommande. Repetition är ett sätt för barn att känna att de har kontroll på omgivningen. Ditt barn kommer att tjuta glatt när hen har lärt sig vad som kommer att hända härnäst.

  • Min lilla skattkammare: sånger och verser om djur. När det gäller lekfull inlärning kan inget slå ramsor och rim, vilka man hittar massor av i serien Min lilla skattkammare. Hemma hos oss är Sånger och verser om djur en favorit. Efter att ha skrattat till nonsensrimmet Nu ska vi skoja, sa en papegoja kunde min tvååring inte bara känna igen en massa underliga djur, han kunde dessutom rimma på dem. Olja och kolja, krokodil och bil, mätta och spätta! (Natur & Kultur)

Massor av härliga boktips för 1-3-åringar!

  • Lilla Barnkammarboken: rim och ramsor för händer, fötter och kropp. Rörelse- och ordlekar bjuds det även på i Lilla Barnkammarboken: rim och ramsor för händer, fötter och kropp. Perfekt för oss vuxna som kanske inte alltid minns de rörelser och lekar man en gång lärt sig. Lässtunden blir nära och mysig när man springer efter vatten med barnets ben, sjunger dagisklassiker eller kittlas när det kommer en liten mus. (Bonnier Carlsen)

Bra godnattsagor för barn 0-2 år

  • Knacka på! Klassiker som efter mer än 20 år fortfarande är en småbarnsfavorit, och bara måste nämnas när man talar om inspirerande lekfullhet. I ett enkelt och interaktivt äventyr deltar barnet i bokens handling, helt utan att behöva dra i flikar och trycka på knappar. Vi går på promenad, knackar på dörrar, lär oss färger och häpnas över de finurliga figurerna vi möter. Upprepande och humoristisk text bidrar till lustfyllt lärande. (Anna-Clara Tidholm, Alfabeta)

Våra boktips kommer från barnboksförläggaren Maja Lindqvist.