"Jag hittade inga andra killar att prata med"

När Josh blev pappa upptäckte han att han blev ifrågasatt som förälder. Har vi inte kommit längre 2017? Här är Joshuas tankar om att bli pappa.

BABYBJÖRN Föräldramagasin – Dadstories, här är pappavloggaren Joshua Harris med dottern Darcy i famnen.
"Pappor ses fortfarande som ett slags andrahandsförälder. Åtminstone som jag upplever det i England."
Foto: BabyBjörn

Vi gjorde nio graviditetstest. Och sedan ett till. Jag har aldrig känt mig så lycklig, så förväntansfull. Jag har växt upp med många syskon och har alltid velat ha barn.”

Pierres berättelse: ”Jag har aldrig känt mig så otillräcklig”

Det är faktiskt en stor grej att bli pappa. Men det var aldrig någon som frågade hur jag mådde. Barnmorskan pratade bara med min fru. Jag var osynlig.

Jag googlade ”how to be a dad”.

Jag till och med googlade ”how to be a dad”. Var var alla andra, vanliga farsor? Jag bestämde mig för att starta en egen vlogg, bygga ett forum där pappor kunde mötas, snacka, dela allt det vardagliga.”

“Att vilja vara en närvarande pappa – hur kan det ens ifrågasättas?”
Foto: BabyBjörn

Pappor ses fortfarande som ett slags andrahandsförälder. Åtminstone som jag upplever det i England. Att vilja vara en närvarande pappa – hur kan det ens ifrågasättas? Folk frågar vems barn jag vaktar. Det är förödmjukande. Jag önskar att vi kommit längre.”

Folk frågar vems barn jag vaktar. Det är förödmjukande.

Hennes födelse kommer alltid vara det största i mitt liv. Ögonblicket när jag fick den här pyttelilla människan i min famn. De första 20 minuterna av hennes liv var det bara hon och jag. Dem kommer jag alltid bära med mig. På något vis visste jag att jag kan det här. Jag är hennes pappa.”

Text: Katarina Gröndahl

Hur var det för dig att bli pappa? Dela din berättelse på Instagram – tagga med #dadstories

Joshua Harris

Pappa till Darcy, snart 1 år.

Ålder: 31

Bor: Birmingham, England

Gör: producent, foodie och vloggar som The DadHe

Om att vara pappa: ”Det är helt klart en mental utmaning. Men jag har upptäckt nya sidor hos mig själv. Jag är mer avslappnad än jag trodde, har mer tålamod. Konstigt egentligen – en hel natts otröstligt skrik, bortglömt på två sekunder.”