Om BabyBjörn

 EN HYLLNING TILL BARN OCH FÖRÄLDRASKAP SEDAN 1961

BabyBjörn är ett svenskt familjeföretag som grundades av Björn Jakobson och hans svägerska Elsa Jakobsson. 1961 såldes den första babysittern, en produkt som Björn förstod att småbarnsfamiljer skulle älska!

Kärlekshistorien mellan Björn och Lillemor, textildesigner och art director, har också format företaget. Tillsammans fick de fyra barn. Kärleken till varandra och barnen inspirerade paret att skapa produkter som löste vardagsproblemen de själva hade som småbarnsföräldrar.

Idag finns BabyBjörn i över 50 länder, med huvudkontor i Stockholm.

Sedan starten har BabyBjörn arbetat med samma kärnvärden: säkerhet, kvalitet och design. Björn och Lillemors drivkraft har hela tiden handlat om att göra vardagen för småbarnsfamiljer både enklare och roligare, genom att erbjuda funktionella, säkra och bra produkter för barn mellan 0-3 år. Den visionen genomsyrar fortfarande hela företaget.

Till grund för allt vi gör på BabyBjörn ligger också barns rätt till trygghet. Vi är övertygade om att barn som får mycket närhet utvecklas till trygga individer.

”Varje dag blir bebisar runt om i hela världen burna i en bärsele från BABYBJÖRN, till intill en förälders bröst. Och varje dag får vi positiv respons från föräldrar som njuter av att ha sitt lilla barn nära. Ingenting gör mig gladare eller stoltare.”

 Björn Jakobson

Trygghet för barn handlar också om att ha föräldrar som mår bra, att ha tillgång till frisk luft och rent vatten. Därför handlar vårt hållbarhetsarbete om just det. Vi vill bidra till att framtida generationer av barn får växa upp i en trygg värld. Vill du veta mer kan du läsa om vår syn på hållbarhet här.

Vi är otroligt stolta över de produkter som vi utvecklar på BabyBjörn – det ligger tusentals timmar av utveckling, testande och omtanke bakom varje ny lansering. Därför har våra produkter till exempel mjuka former som passar barn, och en enkel, klassisk men modern design. Vi vill att våra produkter ska gå att använda över tid, kunna ärvas mellan barn och passa både mammor och pappor. På så sätt är det vi gör på BabyBjörn en hyllning både till barn och föräldrar.