Baby Carrier Harmony in cream colored 3D MeshBaby Carrier Harmony in cream colored 3D Mesh

Ett tryggt val


Barn är det mest värdefulla som finns. Därför är det så viktigt för oss att du ska känna dig trygg och säker när du bär ditt barn i en bärsele från BabyBjörn.

Små barns behov av närhet för att få tröst, utvecklas och knyta an ligger till grund för allt vi gör. Genom att utveckla bärselar som är bekväma, säkra och lätta att använda vill vi göra det enklare för föräldrar att bära sina barn nära, så ofta som möjligt.

Alla våra bärselar tas fram i nära samarbete med medicinska specialister. I en bärsele från BabyBjörn, oavsett vilken modell du väljer, har ditt barn fri rörlighet för ben och armar samt ett bra stöd för nacke och huvud. Dessutom är alla material som kommer i kontakt med ditt barns hud snälla och ofarliga att smaka på. Vill du läsa mer om våra tyger kan du göra det här.

Vi samarbetar också med föräldrar, för att hela tiden hålla oss uppdaterade kring nya behov. En stor del av vårt arbete med säkerhet handlar även om att förutse hur produkten skulle kunna användas på fel sätt och sedan begränsa sådana risker. Det är först när en bärsele har genomgått och klarat omfattande säkerhetstester och produktstandarder som den är redo för att användas av dig och ditt barn.


Ergonomi – säkert och bekvämt bärande

Ergonomin är viktig för att du ska kunna bära ditt barn, även längre stunder, utan att det känns obekvämt eller att du får ont i ryggen. Ergonomisk design är också viktig för att ditt barn ska få rätt stöd och kunna sitta i en bekväm position.


Ergonomi för ditt barn:

När du bär ditt barn i en bärsele ska barnets höfter, ben och ryggrad vara i samma position som när du håller barnet i famnen. Det viktigaste att tänka på är att barnet ska sitta i en upprätt position och att barnets nacke får ett bra stöd.

Alla våra bärselar är utformade så att ditt barn får ett bra stöd för ryggens naturliga form. Du kan själv justera barnets position genom att lyfta i barnets knäveck och på så sätt se till att ditt barn sitter skönt med ett djupare säte. Alla bärselar från BabyBjörn ger även ett fullgott stöd för barnets höfter.

 
Ergonomi för dig som bär:

Även ett litet barn kan känns ganska tungt att bära efter en stund. Därför är det viktigt att din bärsele ger bra avlastning och inte bidrar till att du snedbelastar kroppen. Flera av våra bärselar har breda, vadderade axelband, midjebälte och ryggstöd, allt för att avlasta och fördela vikten jämnt.

Ju närmare din kropp ditt barn blir buret, desto närmare hamnar barnets tyngdpunkt – vilket är bekvämare för dig. När du bär ditt barn framåtvänt blir det en större belastning, eftersom barnets tyngd hamnar längre ut från kroppen. Växla därför mellan att bära barnet framåtvänt och inåtvänt så avlastar du dina axlar och din rygg. Tänk på att barn som ännu inte kan hålla huvudet upprätt själva, ska bäras inåtvänt.

Alla våra bärselar är enkla att justera, vilket till exempel innebär att du och din partner kan använda samma bärsele, även om ni har olika kroppsformer. Vill du veta mer om hur du anpassar din bärsele på bästa sätt, kan du titta på våra instruktionsvideor.

 
Några saker att tänka på när du bär:

  • Se till att du alltid har uppsikt över din bebis i bärselen.

  • Lägg aldrig något tyg eller kläder över eller på barnets huvud.

  • Tänk på att bära ditt nyfödda barn nära dig, med ditt barns huvud nära din haka. Du ska alltid kunna pussa på ditt barns huvud.

  • Se till att ditt barn alltid har fria andningsvägar.

  • Klä inte din bebis för varmt i bärselen, eftersom hen får värme från din kropp också.

  • Var noga med att alla spännen är ordentligt knäppta/låsta när du använder bärselen.

  • Ligg inte ner med barnet i bärselen och utöva inga sportaktiviteter med ditt barn i bärselen.

  • Om du behöver böja dig, böj i knäna istället för i midjan, så att du behåller din bebis i en upprätt position.