Hur gör man en blöjtårta?


Har du blivit inbjuden till en babyshower och letar efter en omtänksam present till de blivande föräldrarna? Eller är du kanske värd för en babyshower och vill ha en gullig blöjtårta som mittpunkt på presentbordet? Då har du kommit rätt! Nyfödda kan använda upp till 12 blöjor om dagen, så blöjor är garanterat en gåva som kommer till användning. Så, varför inte ge bort ett gäng blöjor i present på en babyshower?

Vad är en blöjtårta?

 

En blöjtårta är en tårtformad skapelse gjord av blöjor, och den är vanligtvis dekorerad med rosetter, blommor, pappersfigurer och mindre presenter till barnet. Tårtan består vanligtvis av tre lager rullade blöjor som är inlindade i fina band, spets, tyll eller jutesnöre.

Man ger ofta blöjtårtan till de blivande föräldrarna på deras babyshower, och det är vanligt att tårtan matchar temat eller dekorationerna på babyshowern. Det är också populärt att ge tårtan en modern touch med blommor och grönska eller forma den som ett gulligt djur.

 

Tutorial:

Så här gör du en blöjtårta           

 

Att göra en blöjtårta är enklare än du tror. Allt som krävs är lite tålamod och några få tillbehör de flesta av dem har du förmodligen redan hemma.

 

Det här behöver du för att göra en blöjtårta:

·       Blöjor

·       Kartong, bricka eller tårtställ

·       Hushållsrulle eller stor flaska babylotion som bas

·       Dubbelhäftande tejp

·       Tejp

·       Sax

·       Gummiband

·       Band, spets, tyll eller jutesnöre

·       Dekorationer

Så här gör du en blöjtårta: 3 enkla steg

How to make a diaper cake for the baby showerHow to make a diaper cake for the baby shower

1. GÖR EN BAS
Det är viktigt att ha en stadig bas, särskilt om du ska transportera tårtan. Tejpa fast din hushållsrulle eller babylotionflaska på en rund bit kartong, bricka eller tårtställ. Om du använder kartong kan du täcka över den med presentpapper eller washitejp för att få basen att se prydligare ut.

How to make a diaper cake, Baby Shower inpsiration - BabyBjörnHow to make a diaper cake, Baby Shower inpsiration - BabyBjörn

2. BÖRJA RULLA BLÖJORNA
Rulla ihop cirka 50 blöjor och fäst dem med gummiband.

3. ARRANGERA BLÖJORNA
Bind blöjorna i en cirkel runt mittdelen och fäst dem med jutesnöre eller band. Fortsätt med ytterligare ett eller två lager blöjor ovanpå.

Dekorationer till blöjtårtan

 När du är klar med att rulla ihop blöjorna och sätta ihop tårtan är det äntligen dags för den roliga delen: att dekorera! Det finns massor av sätt att dekorera en blöjtårta, och bara fantasin sätter gränserna. Du kan dekorera tårtan efter temat för babyshowern, de blivande föräldrarnas preferenser eller barnets kön. Det har också blivit allt populärare med könsneutrala blöjtårtor i grönt, beige och andra mjuka nyanser.

 

Så här dekorerar du blöjtårtan

Börja med att vira bandet, spetsen eller tyllen runt tårtan för att dölja snöret som håller formen på plats. Du kan också behålla snöret om du vill ha ett mjukare känsla inspirerat av naturen. Fortsätt med de dekorationer du har valt, såsom blommor, grönska och söta små skyltar. Du kan också komplettera med några små presenter på tårtan, till exempel haklappar, små tvättlappar, strumpor, en nalle eller en babysitterleksak.

 

Dekorationsförslag till blöjtårtan

Vanliga frågor om blöjtårtor

·       Hur många blöjor går det åt till en blöjtårta?
Hur många blöjor du behöver beror på hur stor eller liten tårta du vill göra. En bra tumregel är att använda cirka 50-65 blöjor om du vill ha en tårta i tre lager. 

·       Vilken blöjstorlek används till en blöjtårta?
Vi rekommenderar att du använder blöjor i en större storlek eftersom de är lite enklare att arbeta med när du gör tårtan (då behöver du inte lika många). Men det är helt upp till dig!

·       Hur rullar jag blöjorna till en blöjtårta?
Rulla ihop blöjorna en och en och fäst dem med ett gummiband så att de inte rullas upp igen. Upprepa processen tills du är klar med alla blöjorna.

Du kanske också gillar

Food, drinks and games for the perfect Baby Shower  - BabyBjörnFood, drinks and games for the perfect Baby Shower  - BabyBjörn

Babyshower-inspiration & checklista

Baby Shower gift inpsiration - Baby Bouncer Bliss from BabyBjörnBaby Shower gift inpsiration - Baby Bouncer Bliss from BabyBjörn

Allt din nyfödda behöver

Baby Shower gift inpsiration - Baby Bibs in 2 sizes from BabyBjörnBaby Shower gift inpsiration - Baby Bibs in 2 sizes from BabyBjörn

De bästa presenttipsen till babyshowern