How to throw a virtual baby showerHow to throw a virtual baby shower

Så planerar du en babyshower online


I takt med att vår vardag sker allt mer online, får vi också tänka nytt och satsa på en digital fest för de blivande föräldrarna. Läs här om hur du planerar en mysig babyshower online!

En babyshower online blir givetvis inte exakt detsamma som en ”riktig” babyshower. Men den är definitivt ett fint sätt att låta vänner och släktingar fira de blivande föräldrarna i tider då det helt enkelt inte går att ses som vanligt. Och det går faktiskt att skapa en festlig stämning digitalt! Här bjuder vi på våra bästa tips för att planera en mysig och minnesvärd babyshower där alla kan vara med oavsett var de befinner sig.

Så planerar du en babyshower online:

1. Välj datum i god tid
Planera in ett datum tillsammans med de blivande föräldrarna så att alla har tillräckligt med tid för förberedelser. Och så att gästerna hinner skicka sina paket.

2. Välj plattform
Använd den digitala plattform som fungerar bäst för de flesta: Zoom, Google, Teams eller något annat program som många enkelt kan ansluta till.

3. Tänk teman
Ha gärna ett tema på babyshowern även om den sker online. Det skapar en röd tråd och gör det hela festligare. Meddela också gästerna i god tid så att de hinner förbereda eventuell klädsel eller dekorationer.

4. Skicka ut inbjudningar
Glöm inte att mejla ut inbjudningar med en länk till den stora dagen.

5. Hitta på lekar som funkar online
De traditionella babyshower-lekarna kanske inte funkar lika bra online, men det finns en hel del ni kan göra ändå. Namnleken, Gissa personen och Gissa om bebisen är lekar som alltid går hem.

6. Dela recept/menyförslag
Maten på en babyshower är såklart ett viktigt inslag. Skicka gärna ut ett menyförslag till gästerna och låt var och en komponera sitt eget festtilltugg som ni sedan äter gemensamt under festen. Eller beställ hämtmat.

7. Planera presentöppningen
Eftersom du har meddelat gästerna i god tid om datumet för babyshowern så har de också hunnit skicka sina presenter. Se till att det finns tid för de blivande föräldrarna att öppna paketen.

8. Låt var och en säga något fint
Sätt gärna av en stund då alla får tillfälle att prata en stund med babyshowerns huvudpersoner.

9. Spela in eventet
Glöm inte att spela in babyshowern! Det blir ett fantastiskt minne för de blivande föräldrarna.

Behöver du tips på mat, dryck och lekar till babyshowern? Här ger vi dig lite inspiration.

Shop the products